Prosize kapsule

Otac bebe koju je rodila desetogodišnja devojčica ima 13 godina!

Španski mediji otkrili da su je otac bebe koju je rodila jedna 10-godišnjakinja i sam dete, tačnije da ima 13 godina.

Devojčica koja je rodila bebu zove se Elena, a pripada romskoj porodici koja je u Španiju došla iz Rumunije.

Po informacijama koje je javnosti dala porodica novopečene majke, ona i njen 13-godišnji dečko su u Rumuniji živeli zajedno neko vreme, ali su odlučili da se rastanu. U Španiju je doputovala tri nedelje pred porođaj, a ćerku rođenu 26. novembra nazvala je Nikoleta.

‘Elena i Nikoleta će ostati u Španiji, jer je njena veza sa bebinim ocem gotova. Razišli su se. Elena je vrlo srećna sa svojim detetom, a i mi smo srećni i nama to nije drama. Te stvari su potpuno normalne u našoj zemlji. Devojčice se udaju u 10 godini, pa ne razumemo zašto su ljudi tako iznenađeni’ kaže Elenina baka Olimpija.

Devojčica sa detetom i porodicom živi u stanu u Lebrihi, gradu između Hereza i Sevilje, u zgradi naseljenoj desetinama Rumuna i imigranata iz južne Amerike. Deo njene familije izdržava se prosjačenjem, dok ostali navodno prodaju staro gvožđe. Socijalne službe trenutno odlučuju da li će Nikoleta ostati sa svojom mamom, ali je velika verovatnoća da ih neće razdvajati ukoliko postoje uslovi za brigu o bebi.

Slučaj mlade Romkinje izazvao je veliku pažnju španskih medija, a dnevni list La Vanguardia posvetio je majci-devojčici dve strane.

Prema španskom  zakonu, neželjeni seksualni odnos sa licem ispod 13 godina smatra se zlostavljanjem, mada je nadležni ministar naveo da je konkretni slučaj komplikovan.

Po rumunskom zakonu devojčice mogu da se udaju sa 16 godina uz saglasnost roditelja ili bez njihove saglasnosti sa 18 godina, mada je ugovaranje venčanja medju tinejdžerima kod Roma relativno uobičajena pojava, navela je američka agencija.

Slučaj male Elene ove godine zasenila je jedino devetogodišnja Kineskinja, koja je u februaru rodila sina.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar