Prosize kapsule

Muški donji veš – osnovna pravila

Stil i ukus za dobro oblačenje ne počinju od firmiranih krpica i oka utreniranog za savršeno kombinovanje boja. U oblačenju, kao i u svemu ostalom, najvažnije su osnove. Higijena ne čini samo pola zdravlja, već i više od 70% dobro stilizovanog muškarca. Da pojednostavimo – džaba nosiš novi Armani, kad gaće nisi menj’o od lani..

Stil znači koreniti pristup oblačenju, ali i sebi – na fizičkoj, ali i na osnovi ličnosti. Jedino kompletan muškarac od stila može zaista i biti muškarac od stila. Ne, par skupih krpica ti nije dovoljno, jer nije tajna da odelo ne čini čoveka. Upravo suprotno, čovek jeste svoje odelo. Ipak, ne počinje se od odela. Veoma je važno šta je ono što nosimo ispod njega. Dakle, evo par saveta o donjem vešu..

Kada promeniti veš?

Prema nekim statistikama, muškarci donji veš menjaju na svakih 8 godina. Ipak, mi vam savetujemo da vreme ne bude glavni kriterijum na osnovu kog ćete odlučivati da li je vreme za novi veš, već da to bude dotrajalost. Kada vidite da su se pojavile prve rupe, poderotine, pucanja po šavovima – menjajte.

Koliko često treba menjati donji veš

Na nedeljnoj bazi, svakom muškarcu je u proseku potrebno 10 pari gaća. Menjajte ih svakodnevno, s tim što ćete imati bar dva para nekih kvalitetnijih za vikend, kada izlazite i kada se šanse da vas neka ONA vidi u gaćama značajno povećavaju. Osim toga imajte par u rezervi – za slučaj da.. pa šta, dešava se.

Pronađite svoj brend

Arilje, turske, Bugati, Intimo.. nije važno koje.. pronađite one koje vam najviše odgovaraju i u kojima, osim što vrše dužnost, dobro i izgledate. Važno je da donji veš bude isključivo pamučan, jer svaka primesa sintetike povećava šanse za infekcijama.

Pronađite svoj stil

Dobro je imati po nekoliko modela u svakom fazonu. Nikada ne znate za koju priliku će vam zatrebati. Slip, bokserice, uske bokserice, pa čak i tange.. Svaki od ovih modela postoji sa razlogom. Eksperimentišite.

Redovno ih perite

Gaće posle nošenja, na sebi redovno imaju u proseku gram fekalija. Zato ih je veoma važno prati posle baš svakog nošenja. Najbolje ih je otkuvavati, ali na žalost ne mogu se sve otkuvavati. Zato, uvek nastojte da radnim danima, odnosno u svakodnevnoj upotrebi koristite one koje se mogu prati na temperaturi većoj od 90 stepeni, a posebne u kojima ima elastina, boja koje se ispiraju i slično nosite u posebnim prilikama, kratko i kada znate da ih nećete mnogo isprljati.

Veličine

Ne nosite prevelike, ali ni premale gaće. Prve će od vašeg „donjeg“ dela napraviti vizuelnu bezobličnu vrećastu katastrofu. Istina, osećaj lagodnosti i prostranstva je neopisiv, ali samo vama. Sa druge strane, uske gaće su neudobne i takođe, mogu uzrokovati sterilitet. Najbolje je da donji veš bude u vašoj veličini, jer da – veličina jeste bitna.

Bokserice i pantalone – ne

Ispod pantalona nose se slip gaće ili uske bokserice. Široke bokserice jednostavno ne idu..

Bonus

Osim svega navedenog, važno je i da veš bude efektan, odnosno da je ostavi bez teksta. Evo par dobrih primera(ka) za postizanje istog..

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar