Prosize kapsule

Dečak (12) odseca glave za narko kartele

Meksičku javnost zgrozila je serija brutalnih ubistava u gradu Huitepeku kojima su se pripadnici jednog narko kartela obračunali sa suparnicima.

Šokantniji od ubistava jeste podatak da jedan od egzekutora ima samo 12 godina, preneli su svetski mediji.

Veruje se da je dečak sa nadimkom Plašt (El Ponchis) ubio na desetine osoba, pripadnika rivalskih narko bandi, koje je prethodno mučio. Ovaj maloletnik, koji još nije postao ni tinejdžer, ima posebnu tehniku ubijanja žrtvava  – degollar, odnosno odsecanje glave a brojni njegovi zločini dokumentovani su na snimcima koji su dospeli do meksičkih vlasti.

„Žrtve su mučene, njigovi vratovi prerezani i tela pobacana pored puteva i u zabačenim krajevima,“ rekao je predstavnik meksičke vojske.

Policija veruje da dečak čiji pravi identitet nije objavljen, sarađuje sa grupom žena koje se nazivaju ’Chavelas’ i koje kombijem prevoze leševe žrtava koje je Plašt ubio, i ostavljaju ih na određenim  mestima. ’The Sun’ prenosi da se smatra kako je dečka sa ovog snimka, za kog se sumnja da je Plašt, angažovao narkobos Hulio Hesus Radiljo, čovek na čelu kartela SPC (South Pacific Drug Cartel).

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar