Prosize kapsule

Frižider star 92 godine još RADI

Za savremene pojmove, ovaj komad bele tehnike prestavlja pravu kantu. Međutim, kada se zna da je u pitanju frižider napravljen pre više od 90 godina, utisak se definitivno menja.

Britanac Ian Pejsli-Tajler ponosno je predstavio medijima svoje porodično nasleđe – frižider marke General Motors, za koji se veruje da je napravljen još 1918. Iz Sjedinjenih Država ga je 1923. u Veliku Britaniju 1923. u doneo Ianov deda, preduzetnik Harold Brajant, nakon što se obogatio sa te strane Atlantika.

Ovaj frižider koštao je tada čitavih 775 dolara i bio je pravi luksuz koji su mogli da priušte samo retki. Poređenja radi, automobil T Ford koštao je 450 dolara.

Svaki potrošeni dolar se isplatio, budući da frižider i dalje radi, a vlasnik veruje da je u pitanju najstariji frižider u zemlji. „I dalje odlično radi, postao je deo naše porodične istorije,“ kaže 70-godišnji Tajler. „Vrlo je bučan i siguran sam da koristi mnogo struje ali neverovatno je da i dalje radi. Potiče iz vremena kada su stvari pravljene da traju.“

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar