Prosize kapsule

Anketa – Mogu li bivši partneri biti budući prijatelji?

U potrazi za odgovorom na ovo pitanje mora se pre svega razmotriti diskutabilnost mogućnosti postojanja fenomena kao što je muško-žensko prijateljstvo. O fenomenu prijateljstva među partnerima nakon raskida tek je nezamislivo raspravljati. Ipak, postoji potreba da se kontakt ne prekine (baš kao što postoji i veliki broj parova koji imaju sasvim suprotnu potrebu). Sećanja, uspomene, godine, meseci.. sitnice su koje vas vežu i kojih niste spremni tako lako da se odreknete. Ipak, da li je reč o potrebi da se kontakt samo održi ili da jednog dana opet postane nešto više?

Kako nismo kompetentni da o ovome sudimo na osnovu ličnog iskustva, smatrali smo da je najbolje upitati one koji to iskustvo imaju ili su dovoljno hrabri da svoja razmišljanja podele sa nama – i vama. Dakle, anketa – mogu li bivši partneri biti budući prijatelji?

Ivica (30)

Nema šanse. Sve moje bivše devojke su bivše i nema razloga da nastavljamo nešto što očigledno nije funkcionisalo, čim su bivše. Naravno, ima tu devojaka koje su više značile i za koje me i dalje vežu najlepše uspomene, ali na neke stvari jednostavno treba staviti tačku. Uostalom, 30 mi je godina, vreme da se ženim. Ko će da ganja bivše da se družimo..

Aleksandar (26)

Pa, jeste moguće.. u teoriji. Ali realno, nikada to neće biti pravo prijateljstvo bez nekih skrivenih motiva. Šta, juče ti je bila devojka i gledao si je golu i znaš joj svaki deo na telu, a sutra kada budete prijatelji ni u jednom trenutku je nećš tako posmatrati. Hmm.. Mada, opet, može to biti neka osoba na koju ćeš uvek moći da se osloniš, ali stalni kontakt, baš i ne verujem.

Ivona (27)

Imala sam i još uvek imam jednu takvu šemu. Najluđe je kad me dečko sa kojim sam trenutno u vezi odveze da se nađem sa njim da bismo nas dvoje posle produžili u noćni provod, a on ode kući. Ma sve je to ludo, ali istina – sa bivšim možeš biti prijatelj samo ako ste i tokom veze bili više prijatelji nego zaljubljeni. Odnosno, ako se tokom veze niste našli kao par. Ali ako je ta veza funkcionisala, nema šanse da ostanete SAMO prijatelji posle raskida. Ljubav uvek pronađe put..

Dimitrije (29)

A možeš li da je*eš, a da ti ne uđe?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Anketa – Mogu li bivši partneri biti budući prijatelji?

  1. Moze,dokazano ali najcesce kad su u pitanju partneri u braku pa posle razvoda uglavnom zbog dece ostaju u dobrim odnosima.Sto se veza tice sve zavisi kako se zavrsi,naime uvek se moze ostvariti korektan odnos ali samo povrsinski dok za neko dublje prijateljstvo ipak nema smisla jer ako ste o toj osobi sve znali,delili sa njom krevet,prakticno joj znate svaki mladez na telu odnosno na neki nacin je poznajete od glave do pete apsurdno je onda sa konja preci na magarca.Mislim ko se moze kontrolisati pored partnera sa kim je sve delio a da u novonastaloj situaciji pristupa sa ogranicenjima,sve to pobudjuje secanja i oseca se gorak ukus u ustima a i deluje izvesatceno vise kao prijateljstvo na silu.Mada,moram priznati da nisam imao situiacija da ostanem prijatelj sa partnerkom posle veze kao sto i nepotenciram musko zenska prijateljstva jer zene vise dozivljavam kao potrebu za seksom i razmenom emocija a ne nekog sa kim cu da se druzim,interesuju me zenske price sve dok je to u domenu kolegijalnosti,sve sto to prevazilazi meni otekne mozak,to sam vec jednom davno spomenuo (haha).Zakljucak lezi u tome da su zenske teme za zene a muske za muskarce pa tako i pristupam i zbog toga je najbolje u muskom drustvu biti nekom prijatelj nego u zenskom liciti na drugaricu (haha).Ko jos voli da mu nadredjeni bude zensko,pogotovu ako je sefica,momentalno bi dao otkaz i podneo kandifaturu za generalnog direktora firme (haha).Salim se malo naravno ali tako stoje stvari!

Ostavite komentar