Prosize kapsule

Kako da vam žilet za brijanje traje duže?

Tajna dobrog brijanja i glatkog lica najčešće leži u dobroj pripremi za samo brijanje, a najvažnije kod pripreme jeste imati dobar, oštar i čist brijač. Kako da vam brijač traje što duže?

Pripremi lice

Pre brijanja na lice stavi topao peškir kako bi omekšao dlake i otvorio pore. Na taj način će se brada opustiti i žilet će imati lakši posao. Takođe, uvek se brijte nakon umivanja i tuširanja, a pri nanošenju pene za brijanje koristite četku – temeljnije se nanosi, manje pene se koristi, a žilet traje duže.

Čistite oštrice

Da bi vam žilet trajao što duže, neophodno je da redovno ispirate penu, dlake i prljavštinu nakon svakog poteza brijačem. Takođe, isperite ga nakon svakog brijanja i ostavite da se osuši.

Držite žilet dalje od vlage

Nakon brijanja važno je žilet odložiti da se osuši, daleko od vlage, kako oštrica ne bi korodirala i otupela.

Prevencija

Pre samog brijanja, osim omekšavanja dlaka utopljavanjem, korisno je dobro očistiti lice. Upotrebite neko sredstvo za piling kako biste dubinski očistili prljavštinu sa lica. Na taj način žilet će lakše kliziti preko čiste dlake i manje se trošiti. Ako imate jaku dlaku koristite ulje ili losion za pre brijanja koji će takođe omekšati vašu dlaku.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.