Prosize kapsule

Najčešća oboljenja muškog polnog organa

Seks je jedna od najjeftinijih zanimacija, jedan od najefikasnijih načina za topljenje masnih naslaga i jedan od najboljih antidepresiva. Ipak, zahvaljujući seksu, užitak ponekad može postati noćna mora. Na primer, kada bolujete od nekog od sledećih akutnih oboljenja muškog polnog organa.

Upala glavića

Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg se muškarci obraćaju dermatologu. Može biti reč o upali samog glavića ili pak o upali kože koja prekriva glavić. Jasni simptomi su svrab, crvenilo, iritacija, otok i nakupljanje sekreta. Do upale dolazi usled loše higijene, infekcije, kontaktne alergije, traume, maligne ili reumatske bolesti ili pak uslet dermatoze.

Prelom penisa

Ovo je još jedna, takođe, česta boljka koja muči muškarce. Naravno, pošto penis nije kost, prelom se ne može upotrebiti kao doslovno određenje povrede. Reč je o pucanju membrane koja obavija sunđerasto tkivo penisa. Do povrede dolazi pri seksualnom odnosu, najčešće kada penis greškom udari o stidnu kost žene, mada je moguća u bilo kojem slučaju kada dolazi do savijanja penisa u erekciji.

Iron Abs za vas

Nespecifični uretritis

Reč je o upali kanala koji ide od mokraćne bešike do izlaza iz tela. Upala je uzrokovana uglavnom infekcijom koja se prenosi polnim putem. Iako se još ne zna tačan uzročnik ove bolesti (upravo zbog toga ona i jeste specifična) smatra se da je uzrokuje jedna vrsta bakterije Hlamidija, mada se pretpostavlja da nije jedina koja izaziva ovo oboljenje.

Pejronijeva bolest

Bolest uzrokuje deformacija penisa, što za posledicu ima impotenciju ili nemogućnost penetracije. Bol pri erekciji, zakrivljenost penisa, smanjenje dewbljine ili dužine penisa, nemogućnost kvalitetne erekcije.. neki su od simptoma Pejronijeve bolesti. Osim fizičkih povreda moguće je i da je reč o uticaju dijabetesa ili stresnog načina života što kasnije uzrokuje navedene simptome. Bolest pogađa muškarce od 20 do 80 godina.

Fimoza

Fimoza označava stanje kada se kožica ne može prevući preko glavića penisa. U zavisnosti od toga da li je reč o urođenom stanju ili fazi u razvoju muškarca jeste i rešenje problema. Ako je u pitanju prvo, problem se rešava hirurškim putem, dok je za drugo vreme najbolji lekar.

Uvećana prostata

Prostata sadrži tečnost koja obogaćuje spermu i nalazi se blizu uretre, cevčice koja vodi mokraću od bešike do vrha penisa. Pri uvećanju prostate dolazi do začepljavanja mokraćnog kanala zbog čega dolazi do otežanog mokrenja. Problem se rešava ili prirodnim lečenjem ili hirurškim putem.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

5 komentara na “Najčešća oboljenja muškog polnog organa

  1. kad mi je penis pod reakcijom na glavicu su neke neravnine ceo je crven nije ono gladak nemam svrab nemam bol sve normalno mi je sve ali ovo me nervira pa trazim pomoc , a dok mi je u opustenom stanju sve normalno. pomozi te pozz

  2. Primetio sam u poslednjih nedelju dana da mi na glavicu (unutar penisa iz rupice) viri neka mala izraslina kao neka mala bradavica boje glavica penisa.. Trazim pomoc.. Hvala u napred.

  3. Primetio sam da mi se ispod glavica(u udubljenju u dnu glavica) pojavljuju nekakve neravnine. Ne bole me niti me peku. Sta to moze da bude?

  4. Mom suprugu se pojavilo nesto cudno na penisu on me uverava da nije nista li ja ne bih rekla da je bas tako ….Tvrdi da je to tako zato sto je naglo povukao kozicu pre mokrenja…. ali dobro znamo koliko je kozica fleksibilna i elasticna tako da ta njegova tvrdnja, po meni, pada u vodu…. Kozica na vrhu mu je suva i ispucala, kaze da ga pece kada mokri, takodje mu se i peruta i suvo je, na dodir je kao korica….molim za odgovor