Prosize kapsule

Plovi oko sveta na pola čamca!

Ako ste, gledajući ovu fotografiju, najpre pomislili da čoveku na čamcu treba pomoć da ne potone, pogrešili ste. Upravo taj muškarac, francuski dizajner Žulijen Bertije, osmislio je da njegovo plovilo izgleda baš kao da je krenulo ka morskom dnu.

Doduše, niste jedini koje je prevario: Žulijen koji na svojoj polovini čamca nazvanoj ‘Love Love’ plovi svetom, ispričao je medijima da gde god se pojavi, privlači poglede ljudi, a neretko neko zove policiju ili obalsku stražu da mu pomogne.

„Ljudi stvarno ne znaju šta da misle kada ga prvi put ugledaju. Želeo sam da zaustavim trenutak samo par sekundi pre nego što čamac nestane, stvarajući večnu viziju dramatičnog momenta,“ objasnio je 35-godišnji Parižanin, dodavši da je njegov brod savršeno funkcionalan i bezbedan.

Čamac, koji je Bertije prepolovio i obložio fiberglasom, kreće se uz pomoć dva električna motora a njime se upravlja iz stolice koju je dizajner sam postavio. Kada se Žulijen bude provozao, njegovo delo će završiti u muzejima i galerijama, a do tada će nastaviti da zbunjuje prolaznike i očevice.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar