Prosize kapsule

Žene se “pale” na CRVENO

Iako je odabir boje odeće pre svega stvar ličnog ukusa i stila, možda ćete se nakon podataka koje smo vam pripremili u tekstu koji sledi predomisliti, i iz praktičnih razloga, na primer „Kako smuvati devojku“, pristati na kompromis.

Najviše volite da nosite odeću pastelnih boja, smeđa, krem, maslinastozelena ili pak, onu u nijansama plave, ljubičaste, narandžaste, možda crne ili bele? Crvenu nasuprot svim navedenim NIKAKO ne volite i ne biste je mogli zamisliti na sebi?? A kada bismo vam rekli da su rezultati istraživanja u kojem su učestvovale žene sa skoro svih kontinenata naše planete pokazali da su ženama jednoglasno najprivlačniji muškarci u crvenom?

Zašto su muškarci u crvenom privlačni?

Kako se navodi u zaključku studije, ženama su muškarci u crvenom bili seksi, jer su ih asocirali na uspešne ljude koji se lako „penju“ na svim društvenim lestvicama, bolje zarađuju i imaju viši status. Kada se spoje uspeh, novac i moć logično je da će muškarac koji poseduje sve ove odlike ženama biti seksi.

„Kod žena crvena boja budi nešto duboko i verojatno biološki uslovljeno. U našoj kulturi se kaže da muškarci reaguju često poput životinja. Ipak čini se da i žene reaguju na isti način“, objašnjava Andrew Elliot, voditelj istraživanja i profesor psihologije.

Dakle, kolege naše po polu, crveno nije privlačno samo nama na njima, već i obrnuto. Pamet u glavu, crveno na telo.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Žene se “pale” na CRVENO

  1. Crveno privlaci bikove pa posto je bik olicenje snage i straha medju ljudima onda je impozantno da svako ko ima takav koloritet mozda deluje privlacnije jer kad ni jedan bik koji seje strah i trepet ne moze da odoli toj boji kako ce zena da bude ravnodusna.Ko zna mozda zene tako gledaju na to pa svog idealnog muskarca traze u mentalnoj snazi koja je mnogo jaca nego sto se jedan bik moze odupreti boji koja mu je ispred ociju pomutila mozak (haha) ili je to dokaz da zene ipak vise vole muskarce koji nose crveno jer to asocira na ljubav!

  2. Ko ce ti ga znat jel su to bile neke bogatasice i jesu bile pjane … kad su ucestvovale u anketi ….