Prosize kapsule

SP 2022. u Kataru: Bez piva i golih žena?

Nemački dnevnik ’Bild’ osvrnuo se na odluku da domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine bude Katar, a glavna zamerka, osim visokih temperatura koje vladaju u toj zemlji je i zabrana javnog konzumiranja alkohola.

Novinari ovog lista nadovezali su se na komentar direktora nemačke reprezentacije Olivera Birhofa, koji je rekao da kod izbora domaćina treba voditi računa i o opštem raspoloženju u nekoj državi. ’U tom smislu, smatram da Katar nije optimalno rešenje’ rekao je Birhof, a iz ’Bilda’ su dodali:

’Zaista, što se tiče raspoloženja navijača, očekuje nas dosadan Mundijal. Šta nam donosi prvi pustinjski SP? Pre svega, paklene vrućine! Leti je temperatura tamo oko 40 stepeni Celzijusa. Šeici će izgraditi klimatizovane stadione, ali oko njih, a i na samom terenu, vrućina će verovatno biti neizdrživa’ pišu Nemci i dodaju da će arapski običaji umanjiti užitak gostima.

’Navijači će verovatno biti bez svog omiljenog osvežavajućeg pića: na SP-u u Kataru neće biti piva! U većinskoj muslimanskoj zemlji alkohol je strogo zabranjen, poslužuje se samo u hotelima, a javna konzumacija je potpuno zabranjena. Ali, postoji i dobra vest: zakoni bi mogli da budu malo ublaženi za vreme SP-a’.

’Seksi navijačicama kakve smo viđali po tribinama i na ulicama na prethodnim svetskim prvenstvima u Kataru će doći kraj. Na plažama je skidanje odeće dozvoljeno. Na stadionima još uvek nije…’ zaključuje ’Bild’.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.