Prosize kapsule

Kako odabrati odelo?

Pri izboru odela, zaista postoji milion detalja na koje treba obratiti pažnju, da bi vam ono stajalo – kao skrojeno. Ipak, najviše kod odabira odela koje bi vam odgovaralo zavisi od vašeg tela. Kratke noge, uska ramena, nedostatak tankog struka.. sve ovo može uticati na to da vam odelo stoji kao strašilu. Međutim, ako obratite pažnju pri kupovini odela, na vaše fizičke predispozicije, vrlo lako ćete vaše telo spojiti uz vaše odelo, i oboje će izgledati idealno. Evo par saveta kako to postići..

Pre svega, u zavisnosti od toga kakve ste građe, može se reći da sva odela delimo na američka, engleska i evropska ili kontinentalna. A evo uz koga koje ide..

Američko odelo

Logično, pošto su najgojaznija nacija, Ameri imaju i tip odela koji bi odgovarao krupnijim osobama. Zato, ako spadate među pomenute (krupnije, ne Amere), slobodno u butiku potražite od prodavačice američki model odela. Po čemu je on tako dobar za krupnije muškarce. Prvo,tri dugmeta na izuzetno komotnom sakou, jednostavno i ugodno prsluče, uz jednostavan, ravan i komotan model pantalona koje slobodno padaju. Nemojte pomisliti da u ovakvom odelu plivate. U pitanju je vešto skrojen model koji svojim V izrezima na prslučetu izdužuje vašu figuru, a sistem od tri dugmeta na sakou isto sužava u struku.  Dakle, za krupnije – kupujte kod Amera.

Englesko odelo

Ovo odelo nije za Engleze, niti za one koji bi to eventualno hteli biti, već za atletski i sportski građenog muškarca. Nastalo po uzoru na vojne uniforme, elegantni duži i blago strukirani sakoi uz prefinjene blejzere čija je funkcija da dodatno izduže figuru i istaknu jake grudi, uz ravne i svedene pantalone od vrha do dna imaju samo jedan cilj – da ostave utisak jake i autoritatvne ličnosti.  Dakle, ako sppadate među skladno i proporcionalno građene muškarce i naginjete atletskom tipu građe, rođeni ste za Engleza. Ovo odelo naročito dobro stoji visokim muškarcima..

Evropsko odelo

Evropsko odelo je krojeno za Evropljane, dakle za sitnije muškarce. Ako se nosi na pravi način može delovati veoma sexy, živ primer za to su Italijani i Francuzi. Ipak, možete upasti u zamku da u njemu izgledate kao sitan čovek, što i jeste. Za nošenje evropskog odela, najbitnije je nositi ga sa stilom. Ono podrazumeva linije sakoa i blejzera koje prate linije tela. Pantalone su, uglavnom pliće, uske i cilj ovog odela je da prikaže ono od tela što imate – u linijama. Da istakne one delove tela koji se na muškarcu trebaju zapaziti – ramena, grudi, itd.. ali, ako obučete preuzak model postićićete suprotan efekat. Najbolje je da se telo ispod vašeg odela nazire, ali ne i ocrtava.

Sada je sve na vama, odnosno na tome da se suočite sa sobom pred ogledalom i zapitate – kakve sam ja građe?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar