Prosize kapsule

Kako odabrati parfem i PRAVILA NANOŠENJA

O tome kako odabrati parfem već smo pričali, mada ćemo uskoro o ovoj temi pisati ponovo. Do tad ćemo vas samo na kratko podsetiti u osnovnim crtama koje su najbolje tehnike pri odabiru parfema, a mnogo više vremena ćemo posvetiti jednako važnoj temi – pravilnom nanošenju parfema.

Kod odabira parfema važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari – godišnje doba, vaš prirodni miris, priliku u kojoj ćete nositi taj parfem i naravno, cenu i marku parfema.

Pravilo je da se jači parfemi nose zimi, a lagane note leti. Na primer, za zimu se preporučuju parfemi iz linije parfema BOSS, GIVENCHY.. dok su leti aktuelni VERSACE, PACCO RABAN, KENZO i drugi mirisi sličnih nota.

Isti princip važi i kod druge stavke – prirodni miris vaše kože. Ovo se, naravno, ne odnosi na smrad, već na vašu aromu, a poznato je da svak ima svoju. Jači miris podrazumeva jači parfem, dok oni koji imaju blaži miris mogu da se opredele za blaže parfeme. Dalje, ozbiljniji parfemi se nose za ozbiljnije prilike, dok bi za izlaske trebali imati parfeme koji sadrže feromone (parfemi sa mošusom), jer deluju kao afrodizijak na žensko čulo mirisa.

Kada birate parfem, najbolje je poslušati ženski savet. Savet prijateljice koja vas dobro poznaje, devojke ili sestre uvek je više dobrodošao od saveta prodavačice, mada u nedostatku prve tri ne treba se ustručavati potražiti savet ni od poslednje. Ipak je zbog toga tu. Naš je savet da na probne trakice, ali i na kožu naprskate bar 5 različitih parfema i zatim prošetate 15 minuta, popijete kaficu, kupite novine ili šta već želite. Nakon toga pomirišite mesta na koja ste naprskali parfema i sve će vam biti jasno. Takođe, najskuplji i najnoviji parfem ne mora biti i najbolji izbor. Klasika, poput ARMANI 212, BOSS parfema ili provereno dobrog parfema od prošle sezone može biti izbor koji će vama bolje stajati – ne dozvolite da vam marketinški stručnjaci uvale nešto što vam ne stoji. Ipak, parfem je miris vaše ličnosti.

Pravila nanošenja

Nanosite parfem na one delove tela koji proizvode najviše toplote. Kada nanosite kolonjsku vodu iza ušiju, na grudi, vrat… prvo naprskajte svoje ruke, pa njima pređite preko kože ili poprskajte direktno na navedene delove.

Kada nanosite parfem iza ušiju, najbolje je da ga naneste prvo na ruke, a zatim razmažete iza ušiju.

Nikad nemojte prskati odeću.

Uvek kupujte miris, a ne cenu.

Nikada nemojte nanositi parfem tako da smeta drugima. Ljudi bi trebali primetiti vas, a ne vaš miris.

Ukoliko vaš parfem nema sprej, stavite prst na vrh bočice i okrenite je samo jednom, a zatim prstom potapkajte grudi.

Budite umereni sa nanošenjem. Količina koju nanosite veoma je važna, i nastojte da bude minimalna.

Budite štedljivi. Svrha parfema, osim toga da mirišete, je da mirišete na sebe. Pri odabiru budite pažljivi – različiti mirisi različito mirišu na različitim osobama.

Pokušajte izbeći nanošenje parfema direktno na lice. Poneki parfemi i kolonjske vode mogu uzrokovati akne i osipe.

Nakon nekog vremena vaše telo i nozdrve će se naviknuti na miris, pa vam se on neće činiti toliko jakim. Imajte na umu da se radi samo o vašem doživljaju istog. Budite sigurni da ga drugi mogu osetiti, pa budite pažljivi sa količinom koju nanosite.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Kako odabrati parfem i PRAVILA NANOŠENJA

  1. Pingback: Moderni muški parfemi i pravila nanošenja | Muški magazin - M@N!