Prosize kapsule

Da li si tužan i usamljen?

Potraga za idealnim partnerom, onom ili onim koji će ispuniti sve vaše snove, poput svake slične potrage za nečim idealnim (poslom, prijateljem, porodicom, parom farmerki) u startu je osuđena na propast. Idealno ne postoji. Postoje samo naša uverenja da će savršeni partner biti rešenje svih naših problema, muka i nesreća, a kada se ispostavi da to nije – razočarenje, depresija, otuđenje…

Tražim devojku!

Da bi pronašao devojku koja će odgovarati svim stavkama koje si u svojoj glavi zacrtao kao poželjne, moraš se prvo zapitati – šta je to što JA imam da ponudim? Koji su moji kvaliteti i šta očekujem od nje? Većina usamljenih ljudi usamljena je zbog nesklada između onoga što traže i onoga što nude. Obično nude emotivni haos, a traže nekoga ko će isti dovesti u red. Do nekog životnog doba, recimo nekih 25 možete i naići na partnerku koja će želeti na taj način da se bavi vama (majčinski osećaj nikada nije za otpisivanje). Međutim, posle te granice žene već traže muškarca koji je poredio ili makar počeo sa spremanjem svog dvorišta i u mogućnosti je da njoj pruži neku stabilnost.

Kako rešiti problem?

Ok. Utvrdili smo – sam si, nesrećan i ništa ne radiš povodom toga. Počnimo. Prvo – nauči da budeš srećan sa sobom. Umesto da tražiš nekoga ko će te usrećiti rasterujući sve koji iz očiglednih razloga nisu u stanju da učine isto, nauči da budeš samodovoljan. Zabavi se, ispuni svoj život stvarima koje će te učini boljim, srećnijim i kavlitetnijim muškarcem – usavršavaj se, uči, informiši, uradi sve o čemu si ikada sanjao i u čemu si uživao kada si bio, recimo, mlad. Pronađi sreću u sebi i sreća će pronaći tebe. Postani muškarac koji ima šta da ponudi, i na taj način ćeš, umesto da tražiš savršenog partnera, ti nekome postati SAVRŠEN PARTNER!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Da li si tužan i usamljen?