Prosize kapsule

Kada je pravo vreme za reći VOLIM TE?

Prema nekima pravi trenutak za reći VOLIM TE ne postoji, niti ga ti možeš odrediti. Prema drugima, opet, taj trenutak određen je danima. Dok ne prođu tri nedelje, reći VOLIM TE, jednako je samoubistvu, a navodno, tek nakon tri meseca možeš odrediti granicu između ljubavi i zaljubljenosti, odnosno da li vaša veza ima perspektivu. Svi smo se ponekad našli u situaciji da je sledimo našom prenaglom izjavom ljubavi, a oni koji nisu bili u prilici, sigurno su videli na filmu. Scena je poznata – sa sjajem u očima, on kaže VOLIM TE, a ona kao po*išana spušta pogled i…

Kako ne bi bilo profesionalno da ovde iznosimo naš stav i navodimo kako mi smatramo da je pravi trenutak onaj koji se nametne sam od sebe, pitali smo vas da nam pomognete. Dakle, kada treba reći VOLIM TE?

Ana (26)

Sa izjavama tipa VOLIM TE, TI SI MI JEDINA, ali i TI SI MI NAJBOLJI PRIJATELJ uvek treba biti oprezan. Ne treba se razbacivati i razmetati njima, jer je reč o prilično ozbiljnoj stvari. Mislim da ne postoji pravi trenutak u smislu da ćeš tempirati kada to da kažeš. On će sam doći, važno je samo da ga ti ne požuruješ..

Vladan (23)

U početku su mi se devojke cimale kada sam ih bombardovao sa tim ispadima ljubavi, ali sam onda skontao da ne treba žuriti. Još smo mladi, ljubav je lepa, ali ona je nešto što je za duže staze. I upravo tada kad smatraš da si spreman da sa tom devojkom imaš nešto ozbiljnije, i na duže staze, treba reći VOLIM TE.

Ivana (27)

Kada to i misliš. Zašto bi nekoga povredio ako si pobrkao ljubav i privrženost nekome? Ta druga osoba to VOLIM TE može shvatiti ozbiljno.

Anica (29)

Ne postoji neki određen trenutak. Važno je da to što kažeš stvarno i osećaš, a da li je to istina znaćeš ako si spreman da prihvatiš i dobre i loše strane svog partnera, sve oprostiš i nakon bezbroj noći u zajedničkom krevetu osetiš ista osećanja ujutru kad se probudiš i vidiš je kraj sebe.

Lidija (25)

Kažu da je vreme za to nakon neke druge nedelje, valjda. Mada, pretpostavljam da vreme i priroda odrade svoje. Ne treba suviše razmišljati o tome. Pusti da ide svojim tokom i sve će biti ok. A ponekad i nije loše reći nekome VOLIM TE i pre vremena. Ispitaš šta taj neko oseća prema tebi.. Možda ti ta sitna greška pomogne da rešiš mnogo krupniji problem.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kada je pravo vreme za reći VOLIM TE?

  1. Ako krenemo od toga da je ljubav ustvari prihvatanje partnera sa svim njegovim vrlinama i manama gde je razumevanje i medjusobno postovanje bitno za skladan odnos onda rec VOLIM TE ima neku svoju tezinu ali samo kao nadogradnja vec dokazane ljubavi na delu.To vam dodje kao slag na tortu koji nije neophodan ali je pozeljan,ishitreno izjavljivanje ljubavi u trenucima zanosnog perioda dok nam se jos sto bi se reklo nisu ohladile glave je cesto refleksno stanje da reagujemo pod uticajem strasti u zavisnosti od ocekivanja i novih iskustava sve dok to nepostane rutina.Zaljubljenost uglavnom traje par meseci u toj fazi razvoja odnosa je lakse nesto odgovoriti nego sto se stvarno misli i oseca ali kad se polako predje u rutinu gde je potrebno odnos podici na neki visi nivo onda sve cesce nailaze problemi koje treba prebroditi,to je ujedno i test koliko su partneri privrzeni jedno drugom i dali sve resavaju zajedno odnosno dali su jednom drugom podrska ili ipak nemaju razumevanja.Nije ni cudo sto veze u proseku najcesce traju od 3 do 6 meseci pa se to ne moze ni podvesti pod nekim ozbiljnim odnosom gde svako slobodno moze reci da nekog zaista voli i da se tako oseca sve dok neprodju mnoge situacije zajedno u kojima ce se pokazati koliko je ta prisnost vazna i dali ima smisla da se sazive kao da su jedno!

    Ne treba zaboraviti da je danas sve manje prave iskrene ljubavi i da se sve nekako podvrgava licnom interesu,ljudi vise ne traze toliko u nekom zivotnog saputnika koga ce da obozavaju zato sto tako osecaju nego da imaju sigurnost pored nekog i da se osecaju zasticeno i pored svega toga da se neizgubi draz zbog koje im je lepo zajedno,mada se i preko toga prelzai,znaci prevelika su ocekivanja pogotovo od strane zena i mislim da je ljubav uzvisena kategorija koja sa materijalnim stanjem nema nikakvih dodirnih tacaka ali izgleda da je bolje biti sit nego gladan ljubavi!

    Izjavljujem ljubav tako sto joj dam svet,pred njom cupam latice i govorim VOLIM TE,NE VOLIM TE,VOLIM TE,NE VOLIM TE…obicno se zavrsi na NE VOLIM TE (haha).