Prosize kapsule

Mamurluk Mamurluk — najčešći mitovi!

Neznanje je čovekov najveći neprijatelj. Osim krupnih pogreški koje su za rezultat imale spaljivanje ljudi na lomači, masovne pogrome i anatemisanje, čovek iz neznanja može biti rob sitnih, ali jednako neoprostivih gluposti. Na primer, reći da je najbolje pivo hladno pivo. Istina, ono tada bolje osvežava, ali iskusne pivopije znaju da hladnoća prikriva pravi ukus piva, pa će uvek poručivati pivo čija se temperatura ne razlikuje mnogo od sobne. Kad smo već kod piva, hajde da rasvetlimo još neke mitove u vezi sa alkoholom i mamurlukom..

Hladan tuš, svež vazduh i kafa

Iako hladan tuš, kafa i svež vazduh mogu pomoći da dođete sebi, njihov uticaj na otrežnjenje je minimalan. Jedino što zaista može pomoći pri lečenju mamurluka jeste vreme. Da bi se telo oslobodilo alkohola od samo jednog pića, potrebno mu je sat vremena. Vreme je jedini lek, sve ostalo su prividi.

Kad piješ na pun stomak, ne možeš da se napiješ

Možeš, samo će te stići kasnije. Bio želudac pun ili prazan, alkohol će u jednom trenutku dospeti u krv, a tada će te “fakat” biti pijani.

Ako mešaš pića brže ćeš se napiti

Ako mešaš pića jedino što ćeš postići jeste da se brže ispovraćaš, ali ne i da se brže napiješ. Bio u boji ili bez  — alkohol je alkohol.

Od piva nema mamurluka

Činjenice kažu — limenka piva, decilitar crnog vina ili nekog mešanog alkoholnog pića imaju jednako opojno dejstvo.

Alkohol jednako utiče na sve

Pol, metabolizam, telesna težina.. brojni su činioci koji utiču na to da ne reaguje svako na alkohol jednako. Može se desiti da čak ni dve osobe jednake težine ne odreaguju jednako.

Kako izlečiti mamurluk?

Pre nego počnete sa pićem “podmažite” želudac. Nemojte piti na prazan stomak. Istina, neće sprečiti napijanje, ali će ga svakako ublažiti. Tokom večeri, između svake čaše alkohola popijte čašu vode. Izbegavajte obojena pića, poput ruma, brendija ili crnog vina pošto takva pića izazivaju jače “mamurluk” efekte. “Jutro posle” započnite vodom, voćem (narandža, paradajz, šargarepa), svežim vazduhom uz izbegavanje jačih, masnih obroka i slatkiša. Kafu ostavite za drugi sat buđenja, a do tada prošetajte desetak minuta po svežem vazduhu kako bi se pluća i krv napunili svežim kiseonikom i ubrzalo se izbacivanje toksina. I spavajte. Spavajte onoliko koliko je potrebno. Spavanje je najbolji način za regeneraciju organizma.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Mamurluk Mamurluk — najčešći mitovi!

  1. Ne slazem se sa teorijom za crno vino…meni licno crno vino najmanje i skodi
    Popijem litru bude mi lepo…nije da padam s nogu ali dovoljno uhvati, ali zato sutra nikakve posledice ne osecam 🙂