Prosize kapsule

Najpoznatiji IZMIŠLJENI zavodnici svih vremena!

Iako vam nijedna od njih, ni pod najvećim mukama, to nikada ne bi priznala, izgleda da savršeni muškarci ipak postoje. Odnosno ne postoje — sve zavisi kako ko gleda na to. Oni su uglađeni, harizmatični, po potrebi pristojni, po potrebi pravi mačo muškarci. Imaju iskru u očima, osmeh koji pleni i pravu reč za pravi trenutak. Oni su sve što jedna žena može da poželi, i oni su — izmišljeni. Tako je. U potrazi za savršenim muškarcem, šarmerom koji obara sa nogu i ostavlja bez daha zaboravili smo sve one likove iz filmova, knjiga, sa televizije ili one koji su deo urbanih mitova i legendi. Zaboravili smo savršene muškarce koji postoje, ali i ne postoje…

Ser Lanselot

Ser Lanselot je jedan od najslavnijih vitezova Okruglog stola kralja Artura. Još uvek je nejasno da li Lanselot pravi muškarac ili izmišljeni lik nekoga ko je nekada davno postojao. Hrabri vitez uvek spreman na avanturu, ali i da se uhvati u koštac sa najvećim zlikovcima koji će testirati njegovo viteštvo, jedan je od najčešćih stereotipa kojima pribegavaju dame u svojim fantazijama o savršenom muškarcu. Osim po svom viteštvu, Lanselot je poznat i po mačo magnetizmu kojem nije odolela ni kraljica Ginevre, ali ni brojne druge device kraljevskog ostrva.

Han Solo

Han Solo je plaćenik iz kultne filmske trilogije “Ratovi zvezda”. Njegov lik tumačio je Harison Ford, a prikazan kao suprotnost glavnom liku – Luku Skajvokeru. Han živi po svojim pravilima, gleda na svoje interese i uvek je sebi na prvom mestu. Otelotvorenje je tipa muškarca koji je u stvarnom svetu poznat kao vuk usamljenik  — nedostižan, neuhvatljiv i neosvojiv. Upravo onaj tip koji izluđuje sve žene čija je glavna misija — osvojiti i pokoriti! Njemu nalik su i nestvarni heroji poput Indijane Džounsa ili slavnog pirata Džeka Speroua, čiji lik tumači Džoni Dep.

Dorijan Grej

Dorijan Grej je junak romana Oskara Vajlda “Slika Dorijana Greja”. On je čovek od čije lepote zastaje dah i jedan je od najpoznatijih primera Adonisove savršenosti u književnosti. Dorijan kroz celu knjigu teži ka površnoj savršenosti, lepoti bez duše, a brojne dame i njihova slomljena srca dokaz su da je takvoj lepoti teško odoleti. Barem na kratke staze..

Feris Buler

Feris Buler je igrao vodeću ulogu u filmu iz 1986. godine “Dan Ferisa Bulera”. Reč je o tinejdž buntovniku koji je na jedan dan pobegao iz škole da bi sa društvom proživeo sve svoje snove, ne mareći za ograničenja, roditelje i starije. Poenta tog dana bilo je zadirkivanje sreće i otkrivanje koliko daleko se na taj način može stići. Rezultat je bila avantura bez kraja, zabava, i što je najvažnije — savršen dan! Buntovnici — još jedna kategorija kojoj žene teško odolevaju..

Grof Drakula

Grof Drakula, lik iz istoimenog romana Brama Stokera, zasnovan je na rumunskom folkloru o grofu Vladu, koji je pre svega zapamćen po okrutnosti..  Ukratko, tip kojem ne biste voleli da budete neprijatelj. Ekranizacijom, Drakula postaje najpoznatiji vampir svih vremena, ali i jedna od najzagonetnijih figura koja i danas privlači veliku pažnju publike.  Oči koje hipnotišu, kontrola uma, moć, harizma, titula, autentičan autfit…  Ako biste zanemarili činjenicu da je krvopija, zombi i da je bar nekoliko vekova stariji od svake svoje pratilje, koja bi devojka odbila poziv na večeru od ovakvog tipa. Naravno, uzimajući u obzir da ona ne zna šta je na meniju..

Džej  Getsbi

Džej Getsbi je književni lik iz romana F. Skota Ficdžeralda, “Veliki Getsbi”. Getsbi je živeo u Americi tokom zlatnog perioda džeza, prohibicije i kriminala. Ako bi trebalo navesti jednog muškarca kao oličenje iskusnog “šmuzera”, odnosno onog ko slatkorečivošću i uglađenošću može učiniti apsolutno sve, onda bi to bio  Getsbi. Čovek je mag obmane, a u tome mu pomažu sjajne društvene sposobnosti koje su  jednog od najsiromašnijih Amerikanaca tog doba stvorile jednog od najpoželjnijih muškaraca svih vremena. Ovde vam otkrivamo jedan njegov trik, a to je — ljudi se u tvom društvu uvek moraju osećati prijatno! Druge potražite u pomenutom romanu…

Ret Batler

Prohujalo sa vihorom. Knjiga i film u kojima se prepoznaju mnoge žene ovog sveta i glavni muški lik o kojem mnoge maštaju. Ovde nema mnogo toga što bi se moglo reći, jednostavno, dovoljno je reći —  prohujalo sa vihorom. Prohujala romansa, prohujali princ, prohujala idila… Sve je prohujalo i mnoge žene se plaše da se takve priče više ne ponavljaju.

Mister Darsi

Na prvi pogled glavni lik romana Džejn Ostin “Gordost i predrasude” gospodin Darsi Ficvilijam nije šarmantan muškarac. Lažno skroman, a pritajeno prepotentan, svoj pogled na svet menja tek nakon što je žena koju je zavoleo odbila njegovu prosidbu. Nakon toga njegovom izgledu, obrazovanju i uglađenosti pridružuje se još jedna, ženama veoma važna osobina, a to je nesebičnost — sposobnost da mariš za druge, koliko i za sebe.

Don Žuan

Don Žuan je personifikacija svih ženskaroša, zavodnika i muškaraca koji su imali mnoge žene, ali čije srce nije osvojila nijedna. O tome ko je ne treba mnogo govoriti, a o tome šta je govore njegova dela. On je Don Žuan — šmeker kome je nemoguće odoleti..

Džejms Bond

Lik tajnog agenta 007 stvorio je novinar Jan Fleming. On ima sve što je potrebno da bi bio san svake žene — šarm kojim skida bez dodira, opasno i misteriozno zanimanje, mačo stav, izgled, kul gadžete, opasno zanimanje, hrabrost i avanturistički duh, samopouzdanje, perfidan humor, najbolje automobile… Jednom rečju – SVE! A šta ti imaš?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.