Prosize kapsule

Kako obrijati prepone?

Uklanjanje dlaka sa raznoraznih područja tela — od glave do pete, odavno više nije rezervisano samo za žene. Brijanje pazuha, brijanje grudi ili brijanje celog tela postali su deo muške higijenske rutine. Međutim, ta rutina ide čak i “niže”, sve do naših prepona. Kako obrijati prepone — saznajte u tekstu koji sledi.

Brijanje prepona

Prvi način da uklonite dlake sa prepona jeste brijanje. Potreban vam je brijač, krema ili pena za brijanje i topao tuš. Dlake brijte u smeru rasta kako biste izbegli urastanje, a brijač čistite nakon svakog poteza. Neophodni su vam ČIST brijač i puder, odnosno talk koji ćete nakon brijanja posuti po obrijanim predelima. Pri brijanju obavezno zatežite kožu kako biste izbegli posekotine i povrede, i nikako ne koristite nikakve preparate za posle brijanja na bazi alkohola jer ćete izazvati osip. Koristite hranljive balzame ili puder.

Trimovanje

Za održavanje “džungle” pod kontrolom možete koristiti i trimer. Podesite dužinu i skratite dlake na željenu dužinu. Potkraćivanje dlaka najbolje je ponoviti nakon 12 do 16 dana od prethodnog trimovanja.

Brijanje tela električnim brijačem

Depilacija

Ovo je, svakako, najbolniji, ali i najefikasniji način uklanjanja dlaka. Depilirati se možete sami trakama ili voskom kupljenim u drogerijama, ali vam ipak preporučujemo da to u početku obavlja neko stručno lice. Jeste bedak, ali biće manje komplikacija nego da se iskasapite sami. Važno je da nakon depilacije uklonite sav vosak sa depiliranog mesta čemu služe maramice koje dobijate uz kupljene proizvode.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.