Prosize kapsule

Trening za definiciju — prvi mesec!

Koliko puta ste čuli da neko kaže: “Vidi ga kakav je! Sad kad bi počeo da trenira i pretvorio ovu masu u mišiće, ala bi bio jak…”? Dok ovo i nije u potpunosti moguće izvesti, ipak se može izazvati sličan efekat ukoliko se primene pravilna ishrana i pametan trening.

TRENING

Prvi mesec

Prvi mesec treninga može doneti drastične promene kod endomorfa i ako budete dovoljno disciplinovani, prvi mesec se može pokazati kao najdrastičniji što se promena tiče.

Iron Abs za vas

Pošto ćemo o dijeti malo kasnije govoriti, hajde prvo da vidimo kako bi “endo-baja” trebalo da trenira.

Naravno, osnovna pravila o zagrevanju, istezanju, disanju i pravilnim tehnikama vežbanja i dalje ostaju ista, a više o tome se može pročitati na ovoj temi:

http://forum.pansport.rs/index.php?topic=113061.0

Prvog meseca se trenira tri dana u nedelji. Vežbe  čine kružni pokreti ograničenog broja, koji služe da bi se telo pripremilo za napore koji će doći sa intenzivnijim treninzima.

Prve dve nedelje

Leg press — 3 serije od po 10 ponavljanja, 90 sekundi pauza.

Potisak bućicama iznad glave (neutralni hvat) — 3 serije od po 10 ponavljanja, 90 sekundi pauza.

Vučenje na lat mašini (neutralni hvat) — 3 serije od po 10 ponavljanja, 90 sekundi pauza.

Benč pres bućicama (neutralni hvat) online casino — 3 serije od po 10 ponavljanja, 90 sekundi pauza.

Sedeće veslanje (neutralni hvat) — 3 serije od po 10 ponavljanja.

Plank (stomak) – 1 serija od 60 sekundi.

Stojeće podizanje na prste jedne noge — 2 serije od po 10 ponavljanja, 90 sekundi pauza.

Slični tekstovi

9 komentara na “Trening za definiciju — prvi mesec!

 1. da li mi preporucujete nesto za gubitak kilograma, idem 3 puta u teretanu, imam 93 kg, visok 1,81…?

 2. Marko preporučujem ti dijetu, naravno. To je osnov svakog gubitka kilaže i sala.

  Ukoliko misliš na neki specijalni preparat, to je sasvim druga priča. Postoje razni sagorevači, neki manje neki više efikasni, ali ni jedan neće uraditi ništa bez dobre dijete.

  Tako da je moj savet prvo dobra ishrana, onda dobar trening, a suplementacija će pomoći da prethodne dve stavke rade svoj posao malo bolje i malo brže.

  Nadam se da ovo pomaže 😉

 3. A koji je suplement najbolji, i ima li neki koji ne ostavlja posledice na organizam.. Kako treba da mi izleda aerobni trening (radim sutiranje, femoris, trcanje na traci, step,leg press..), koliko serija.

  Posto ne bih da idem kod dijetologa, mozes li mi ukratko reci kakva bi mi ishrana trebala, i za koliko meseci mogu da smrsam 10-ak kg….

  Hvala unapred.

 4. Ni jedan suplement ne ostavlja posledice na organizam. Ne treba da radiš aerobni trening, nego da držiš dijetu. Koju dijetu, to zavisi od mnoštvo faktora, definitivno ti treba ili nutricionista ili lični trener, ja preporučujem oba.

  Što se tiče vremenskog perioda, ako hoćeš da ti se kilaža ne vrati onda moraš menjati ceo plan ishrane, a najtdravije bi bilo da tih 10 kg skidaš u periodu od nekih 15 – 20 nedelja.

 5. Ja imam manjak kilograma visok sam 180 cm i imam 66 kilograma. Sta ja da radim?

 6. marko2,ti uzmi 100% Creatine Monohydrate,dobices misice brzo,ali isto tako mozes ostati bez njih,moras trenirati i trenirati,najbolji sistem ti je 8×8 (8 serija sa 8 ponavljanja) i gledaj 4 vezbe po treningu,na primer-8×8 bench press,8×8 zgibovi,8×8 cucnjevi i 8×8 stojeci biceps ili triceps,gledaj da krenes sa tezinama 50% svoje tezine.
  Inace,masa dolazi sa godinama,ali i nepotrebno salo,zato preduhitri to nekim borilackim sportom,tu ces dobiti sve.