Prosize kapsule

Srbiji preti kiša meteora!

Ako do sada niste gledali u nebo, obratite pažnju: do sutra će moći da se vidi mnogo toga zanimljivog, kažu astronomi.

Naime, znaci sa neba ukazuju da ćemo imati prilike da svedočimo padanju meteorita nakon kog će našu zemlju zadesiti loptaste munje i izvrnute duge, kao i kiša meteora geminida.

Na svakih sat vremena više od 100 meteora u obliku vatrernih kugli padaće na našu planetu, a moći će da se vide na vednom nebu do sutra uveče.

Astronomi tvrde da je ovo potpuno bezopasna pojava jer će se meteori potpuno razgraditi prilikom ulaska u našu atmosferu, dok se astrolozi ne slažu već tvrde da ove nebeske pojave ne slute ništa dobro.

„U Srbiji će se do 2024. godine dešavati mnogo čudnih pojava i prirodnih nepogoda jer će do tada planeta Pluton biti u znaku Jarca, u kome se nalazi i naša zemlja. U drevnoj astrologiji kiša meteora vezivala se za smrt ličnosti iz političkog života neke zemlje, ali mene više brine potpuno pomračenje Meseca, koje će se dogoditi 21. decembra,“ kaže za ‘Kurir’ astrolog Zlatko Zlatković.

On je upozorio da će se u noći između 20. i 21. decembra biti povećan broj samoubistava, kriminalnih radnji, ali i saobraćajnih nesreća i napominje da se tada naročito čuvaju osobe u znaku Blizanca, Device, Strelca i Ribe.

Slični tekstovi

Ostavite komentar