Prosize kapsule

Komplimenti koji ‘pale’ kod žena

Rezultati ankete koja je nedavno sprovedena na jednom od najpopularnijih svetskih sajtova za upoznavanje pokazali su da je najefektniji način da započnete razgovor sa devojkom koja vam se dopada da joj kažete da ima lepe usne.

Sajt sa više od 88 miliona registrovanih korisnika analizirao je tokom jednog meseca uspešnost uvodnih fraza iz više od 200.000 razgovora vođenih na 11 jezika.

Naime, korisnicima sajta je rečeno da razgovore započinju sa 12 različitih komplimenata upućenih ženskom izgledu. Istraživači su zatim utvrđivali da li fraza izaziva bilo kakvu reakciju i koliko je uspešna u započinjanju dužeg razgovora. Najuspešniji su bili komplimenti o usnama, ali ista fraza nije bila jednako efektna u svakoj zemlji.

Tako se pokazalo da Amerikanke, Francuskinje, Italijanke i Brazilke vole kada im kažu da se lepo oblače, a Britankama je najdraže da čuju da imaju dobre noge. Španjolke su reagovale na komplimente vezane za kosu, a Nemice i Kanađanke na pohvalu kože. Takođe je utvrđeno da Holanđanke i Portugalke vole da čuju kako imaju lepe – uši.

Britanski bihejviorista Džo Hemings objasnio je da žene najpozitivnije reaguju na komplimente upućene njihovim usnama jer takav pristup doživljavaju kao smeliji i ličniji od ostalih. “Žene žele da muškarci preuzmu inicijativu i prestanu da budu tako neodlučni”, rekao je on, dodajući da “mnogo muškaraca na sajtovima za upoznavanje ženama šalje unapred pripremljene poruke koje se lepšem polu ne sviđaju jer nisu namenjene konkretnoj devojci”.

Autor knjige “Ljubavni signali” Dejvid Givens tvrdi da ovi rezultati imaju smisla jer su žene oduvek obraćale puno pažnje na svoje usne. “Od adolescentskog perioda na ovamo one svoje usne mažu ruževima u raznim bojama. To rade još od vremena starog Egipta”, istako je autor bestselera.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

2 komentara na “Komplimenti koji ‘pale’ kod žena

  1. Gde su komentari od spartanca da li ste vi obrisali ili je do mog kompa