Prosize kapsule

Kako da mi žilet traje duže?

U vreme kada je važan svaki dinar, svaki luksuz je suvišan, pa čak iako taj luksuz svedemo na jedan običan žilet. U zavisnosti od toga gde se snabdevate, na buvljaku ili u nekoj bolje opremljenoj drogeriji, komplet od četiri žileta za vaš brijač koštaće vas od 600 do 1. 500 dinara. Kada ovu računicu stavite na papir uvidećete vrlo brzo da nov žilet nije tako mala stavka. Zato je važno uštedeti na starom. Kako? Ovako..

1. Pre brijanja dobro smekšaj bradu toplom vodom ili ugrejanim peškirom. Pravilo je da se lice najbolje brije nakon tuširanja. Dlaka je tada mekša, a pore su otvorene i olakšavaju žiletu posao. Kada nanosite gel, penu ili kremu za brijanje, obavezno pustite da ona odstoji na vašem licu nekoliko minuta kako bi svaki mikromilimetar bio prekriven penom što će, takođe, doprineti lakšem brijanju.

2. Tokom brijanja, žilet obavezno redovno ispirajte pod jakim mlazom tople vode kako bi ste sa njega odstranili skinute dlake, prljavštinu i prirodno ulje vaše dlake.

3. Vodu, koja se možda zadržala na žiletu, pre odlaganja brijača obavezno istresite. Žilet mora biti suv i smešten daleko od svakog izvora vlage.

4. Nakon upotrebe žilet operite u alkoholu. Ovo će ukloniti bakterije, ali i svu prljavštinu koja se zadržala na žiletu.

5. Vlaga je najveći neprijatelj oštrog žileta. Kada završite sa brijanjem, žilet osušite peškirom i odložite ga na suvo mesto, najbolje u vodootpornu futrolicu ili neseser. Pri oksidaciji dolazi do tupljenja oštrice, usled pojave rđe, a sve ovo zajedno vodi ka ubrzanom pražnjenju tvog džepa. Preduzeti nekoliko mera prevencije uvek je jeftinije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.