Prosize kapsule

Pronašli i vratili 300.000 evra!

Belgijanac Ferat Kaja odlučio je da otvori svoju firmu za računovodstvo. Ali prostor koji je kupio za svoju firmu se ispostavilo da vredi mnogo više nego što ga je platio.

U bivšoj poslovnici Deksia banke, koju je platio 153.000 funti, našao je sef u kome je bilo ukupno oko 300.000 evra.

Kada je kupio prostor, odbio je ponudu agenta za nekretnine da mu za 3.000 funti ukloni stari sef iz prostorija. Umesto toga, on je pozvao svoja dva prijatelja da iznesu metalni sef u kome su kasnije nađene vreće novčanica od 20 i 50 evra, prenosi „Daily Telegraph“.

Kaja se posavetovao sa ocem i odlučili su da pozovu policiju. „Moji prijatelji i ja smo zaključili da ćemo na taj način ostaviti jak utisak i dokazati da su i imigranti pošteni ljudi“, rekao je Kaja koji je poreklom iz Turske
.
Potparolka za Deksia banku, Urlike Pome, potvrdila je da je istraga u toku i da je najverovatnije u pitanju ljudska greška. „Želimo da utvrdimo šta se desilo. Mada istraga neće biti jednostavna, jer je novac iz 2001. godine. U toku istrage ćemo zaključiti da li da nagradimo čoveka koji je prijavio policiji da je novac nađen,“ rekla je potparolka.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar