Prosize kapsule

Zadavila dete jer je plakalo dok se odmarala od igranja video igrica

Južnokorejska policija uhapsila je ženu osumnjičenu da je ubila trogodišnjeg sina zbog toga što joj je smetao dok se odmarala od dugih sati provedenih igrajući video igrice na internetu.

Kako prenosi agencija Ansa, 27-godišnja majka, za koju se samo zna da se zove Kim i da živi u Čeonanu, gradu na zapadu zemlje, patila je od prave zavisnosti od onlajn igrica kojima je posvećivala i do 10 sati dnevno, ne obraćajući pažnju na potrebe svoje dvoje dece od tri i jedne godine.

Kim je zadavila starije dete koje joj svojim neprestanim plačem nije dalo da se odmori od višesatnog igranja na internetu.

Slučajevi zavisnosti od onlajn igrica postali su nacionalni problem u Južnoj Koreji, jednoj od zemalja sa najvećim brojem priključaka na internet u svetu.

Vlada u Seulu je čak pokrenula inicijativu sa ciljem da se ograniči pristup mreži maloletnicima tokom noćnih sati. Nekoliko sličnih ekstremnih slučajeva potreslo je u poslednje vreme južnokorejsko javno mnjenje.

U martu, jedna trogodišnja devojčica je umrla usled nemara roditelja koji su bili zaokupljeni “podizanjem” virtuelnog deteta na internetu, a mesec dana ranije jedan 32-godišnjak je preminuo od iscrpljenosti nakon pet uzastopnih dana provedenih za kompjuterom.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar