Prosize kapsule

Novogodišnje odluke

Odbrojavanje je otpočelo. Do Nove godine ostalo nam je tek nešto više od dana. Čemu ćete posvetiti poslednje sate godine koja nam izmiče? Naravno, poslu, porodici, devojci, prijateljima, ali i sebi. Šta je to što želim da ostavim u prošloj godini, šta je ono što želim da ponesem u sledeću, i šta želim da u 2011. godini učinim drugačije? Tako je. Nova godina nije samo nova brojka na kalendaru. Ona je i novi početak. Iskoristi ga pametno.

Novogodišnje odluke

Najveći problem kod donešenja novogodišnjih odluka jeste u tome što ih je lako doneti, a teško realizovati. Lenjost, kojoj smo ovde na brdovitom Balkanu, svi pomalo skloni, jedan je od glavnih razloga zbog kog se naši zamišljeni novi počeci redovno pretvaraju u već viđenu rutinu – nastavljam po starom, pa dokle doguram. Posle ću, sutra ću, od ponedeljka ću, od prvog januara ću, samo još da… Fraze koje NIKAKO ne smete izgovoriti ako želite da Nova godina započne ovog trenutka.

Sa reči na dela

Ako želiš da svoju novogodišnju odluku zaista i ostvariš nemoj ništa da govoriš, ne pravi velike planove, ne razmišljaj previše. Pređi u akciju – radi! Koje su to najčešće odluke o kojima uglavnom razmišljamo pred 1. januar? Moram da smršam, moram da krenem u teretanu, moram da nađem posao, moram da budem zadovoljniji sobom, moram da nađem devojku, moram da pospremim stan, kupim nove farmerke, posetim ili pozovem drage ljude… Hiljadu je sitnica od kojih se može poći. Za novi početak, dovoljno je poći od jedne jedine.

Kako ostvariti novogodišnju odluku

Već odavno znaš šta je to što trebaš da uradiš. O tome si razmišljao celu godinu. Počni sa realizacijom, i to odmah. Prva greška je da čekaš novu godinu da bi počeo. Zašto to ne bi uradio već sada? Ako ne sa ostvarivanjem odluke, a ono makar sa pripremom za to. U novu godinu uđi pospremljenog stana, opranog veša, podšišan, obrijan, sređen, čuj se sa svima do kojih ti je stalo, plati sve zaostale račune, vrati dugove… Jednostavno, preseci sve repove stare godine koji bi mogli da te prate u novoj. Novu godinu započni kao novi čovek, spreman da donosi nove odluke zbog kojih će svaki sledeći korak biti korak napred.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.