Prosize kapsule

Indijki izvadili crva iz oka (video)

Jedna dvadesetogodišnjakinja iz indijske države Bihar doživela je nedavno pravi šok kada je zbog bolova u oku otišla kod lekara, da bi joj tamo iz očne duplje izvukli živog crva.

Radha Devi objasnila je da je osetila snažnu iritaciju u desnom oku, koje se nakon nekog vremena potpuno zacrvenelo.

Mlada Indijka otišla je kod lekara, koji nije uspeo da utvrdi o čemu je reč, iako se sa konsultovao sa nekoliko kolega. Zbunjeni lekari su potom zatražili stručno mišljenje specijalista iz Indije i inostranstva, a očni hirurg Sandžaj Kumar je nakon analize slučaja savetovao hitnu operaciju. Intervencija je obavljena u bolnici koja se izdržava dobrovoljnim prilozima, pa Devijevoj nije naplaćeno lečenje, koje je imaj krajnje bizaran ishod.

Tokom operacije, lekari su Radhi iz oka izvadili crva, koji je, kako je kasnije ustanovljeno, mogao da izazove i smrt devojke. Srećom, operacija je urađena na vreme, a da je crv uginuo unutar oka i tu trulio, nesrećna 20-godišnjakinja trpela bi strašne bolove.

Crv je poslat na mikrobiološko testiranje, nakon čega će biti poslat u SAD na proučavanje. Indijski lekari smatraju da je crv, koji se inače može naći u Africi, ušao u devojčinu krv putem infekcije, a zatim kroz krvotok otišao do oka. Do sada je u Indiji zabeleženo samo pet slučajeva ovakvog parazita.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar