Prosize kapsule

Najbolji lekovi za NOVOGODIŠNJI MAMURLUK!

Svi znamo šta je, kako do njega dolazi i kako se od njega oporavlja. Dobitna kombinacija za najbolji mamurluk jeste dobar povod, dobro društvo i alkohol, koji za “dobar” mamurluk i ne mora biti dobar. U stvari, pravilo je − što lošiji alkohol jači mamurluk. Mada ne mora sve biti vezano za kvalitet. Nešto je i u kvantitetu…

Ako izuzmemo rođenja, rođendane, svadbe, diplomiranja, magistriranja, doktoriranja i druga “iranja”, Nova godina je jedan od najboljih razloga tokom godine da se “uletvite” do nepojmljivosti. Svima se makar jednom dogodilo tako da su osećaj i prateći fenomeni (crne rupe u sećanju, glupe slike na Fejsbuku i kajanje dan posle) dobro poznati. Ipak, jednom se živi. Važno je znati kako se povratiti u život dan posle, a tu na red dolazimo mi!

Antimamurluk rutina

Rutina za oporavak od mamurluka počinje pre nego i počnete sa pićem. Da biste dobro podneli piće važno je da u najluđu noć krenete dobro naspavani i siti. Pun želudac neće sprečiti napijanje, ali će usporiti ulazak alkohola u krvotok, pa će vas piće sporije i blaže uhvatiti. Pošto alkohol isušuje organizam zbog čega, u kombinaciji sa dimom cigareta, zagušljivim prostorom i toksinima iz alkohola, i dolazi do malaksalosti i glavobolje, važno je pridržavati se sledeće formule: voda + svež vazduh. Ako vam nije “bedak” najbolje bi bilo da “red” alkohola sečete “redom” vode. Ako jeste, onda neka vam nalivanje vodom bude prioritet za dan posle.

Kako započeti DAN POSLE?

Dobar mamurluk ne leči se bez dobrog sna. Da bi alkohol napustio vaš organizam potrebno mu je vreme, baš kao što je i vašem organizmu potrebno dovoljno sna da bi se oporavio. Tek kada se dobro naspavate (najbolje sa poluotvorenim prozorom) vreme je za novi dan.

Iako se svi prvo uhvate za kafu, to je jedan najlošijih načina trežnjenja. Kafa je diuretik, tako da će njen privremeni osvežavajući efekat kasnije biti kontraefekat. Vašem već isceđenom organizmu nije potrebno još ceđenja. Dan posle započnite vodom, voćnim sokom, (obavezno) laganim doručkom, najbolje suvim, da bi vam zavarao glad i pokupio toksine. Dobro će vam doći čaša soka od paradajza, celer, peršun i obavezno šargarepa. Oni će otvoriti vaša pluća i na taj način podstaći priliv čistog kiseonika u krv. U prva dva sata nakon buđenja najbolje je ne doručkovati ništa jako. Iskoristite to vreme za šetnju po svežem vazduhu. Tek tada doručkujte. Kad je reč o glavobolji, svež vazduh i voda bi trebali da je ublaže. Međutim, ako ne prestaje brufen ili aspirin će učiniti svoje.

Rasol, kiseli kupus, kiseli krastavci, turšija, jednostavno, svo ukiseljeno povrće jedan je od najboljih narodnih lekova za lečenje mamurluka. Provereno. Međutim, ako želiš nešto egzotičnije, ili pak nešto što će te “odraditi” po kratkom postupku, probaj neki od sledećih

5 najluđih koktela protiv mamurluka

Red Eye

Pola litra piva

Čaša soka od paradajza

Jaje

Malo vodke

Bartender’s Breakfast

Pola dcl vodke

Šaka mini paradajza

List bosiljka

Prstohvat mlevenog korijandera, soli, bibera i seckanog belog luka + led

Prženi kanarinci

Ovaj prilično ekstreman lek za mamurluk patentirali su stari Rimljani. Iako je njima sigurno bilo lakše da obezbede sebi kanarinca “dan posle”, verovatno je bilo dovoljno samo da zatapšu i sluga bi ga doneo, ni nama nije tako teško. Kićo, dođi Kićo… Ne brini se, neću ti ništa.

Sušeni penis bika

Još jedan neobičan lek za mamurluk stiže nam iz Italije, tačnije, sa Sicilije. Sušeni penis bika. Ima li zainteresovanih?

Čaj od zečjeg izmeta

Ovaj antimamurlučki lek stiže nam sa divljeg zapada. Poznato je da su kauboji alkohol pili umesto vode, pa im je trebalo nešto efikasno što će im pomoći da se fokusiraju na neprijatelja – tačno u podne. Zečji izmet bio je prava stvar. Kauboji naši, SREĆNA NOVA GODINA!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.