Prosize kapsule

Kada se OŽENITI?

Školu si završio. Vojsku odslužio. Posao (kakav-takav) našao. I, šta sad? Da se ženiš, naravno! Ako si u grupi onih muškaraca koji se uklapaju u opisani profil do sada je sigurno otpočelo smaranje u koje je uključeno barem prva tri rodbinska kolena, dva sprata komšija i desetak prijatelja i poznanika koji smatraju da je došlo „Krajnje vreme da se ženiš“. U prilog svojoj tezi navode primere tvojih skorašnjih drugara iz klupe i vršnjaka koji su taj posao već odradili. Tvoji kontraargumenti – mlad sam, zašto žuriti, teška su vremena, još nisam našao onu pravu, ne igraju neku veliku ulogu, jer tebi je jednostavno – VREME DA SE ŽENIŠ! Da li je?

Pravo vreme za ženidbu

Osim ako vas na to nije naterala sila prilike, odnosno puknuti kondom ili njen otac sa zapetom tandžarom, vreme za ženidbu trebalo bi biti vaša stvar. Većina nas oženi se kada to i poželi i kada dođe trenutak. Istina, u novije vreme taj trenutak dolazi sve kasnije i sve neodlučnije. Da li je uzrok tome u sve težem finansijskom stanju omladine ili što su roditelji digli ruke od provodadžisanja i nabacivanja komšijine „male“, ne znamo. Činjenica je da se starosna granica budućih mladoženja drastično pomera na gore. Uprkos svemu, ipak ostajemo pri stavu da VI trebate odrediti kada ćete se ženiti i praviti decu. U tome, naravno, ne treba biti suviše ležeran, ali ni upropastiti sebi, a i drugima, život, da biste nekom ispunili želju.

Daj što daš

Rešenje ženidbe nikada ne treba biti po principu „daj što daš“. Najgori izbor jeste devojka sa kojom ste dugo, ali je odavno prestala da vas privlači. Upravo zbog toga dugačke veze najčešće i pucaju. A ako ste malo pažljivije pratili, ubrzo nakon tog pucanja većina njih se oženi već sledećom devojkom.

Rokovi i preispitivanje

Čini vam se da već predugo ne pronalazite „onu pravu“ i da se, možda, nikada nećete oženiti. Greška. I to ne samo jedna. Prva greška je rok koji ste sebi postavili kao krajnji za ženidbu. Možda vi i jeste planirali da do te i te godine pronađete srodnu dušu s kojom ćete provesti ostatak života, imati buljuk dece i kuću sa dvorištem i porodičnim automobilom. Ipak, život je verovatno postavio neki drugi rok – možda kasnije, a možda i pre. Ne postavljajte sebi rok za ženidbu, jer tada sve postaje zvanično, a zvanično je obično propraćeno velikim pritiskom. Kao što i vaša erekcija pod pritiskom lagano nestaje, isto je i sa verovatnoćom da ćete se oženiti. Kad bude biće. Ne možete i ne trebate siliti – ni vreme, ni sebe.

Umesto što se ograničavate rokovima i kukate nad svim promašenim ljubavima i devojkama koje nisu ispunile uslove i preduslove da bi postale vaša životna saputnica – prispitajte sebe. Šta je to što tražite? Kakva je to devojka? Da li su vaši kriterijumi previsoki? Da li ste je suviše idealizovali, pa sada među stvarnim devojkama ne možete da pronađete tu savršenu, a nestvarnu? Savet – manje razmišljate, više radite i prepustite se. Ona će pronaći vas!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Kada se OŽENITI?

Ostavite komentar