Prosize kapsule

Od drugarice do devojke

Razloga zbog kojih postajete prijatelj sa nekim ima više – zajednička interesovanja, deca iz komšiluka, iz klupe, iz vojske… Ipak, razloga za muško-ženska prijateljstva mnogo je manje. Ili vam se potajno dopada, ili je zaista smatrate osobom vrednom vašeg prijateljstva. O muško-ženskim prijateljstvima smo već pričali. Međutim, nismo o tome kako ona mogu prerasti u vezu i kako da to vi postignete?

Postoji nekoliko scenarija po kojima prijateljstva, već rutinski, prelaze u vezu. Ono što treba da znate jeste to da su ona već predodređena da postanu veze, a da je za taj tranfer potreban samo jedan korak – vaš.

Prijatelji iz detinjstva

Najčešće je reč o „komšijama iz ulice“. Kao mali igrali ste se u pesku. Čak i tada ste primetili da vam „Anino“ društvo prija više i na neki drugačiji način od „Miloševog“ (nadamo se). U zavisnosti od toga da li su vaši životni putevi nastavili zajedničkom trasom ili se razdvojili (različite škole), moguća su dva raspleta – ili će postati vaša prva simpatija i devojka, ili će biti vaša doživotna drugarica kojoj nikada niste smeli da otkrijete svoju ljubav. Savet – ako vam se zaista sviđa, recite joj to odmah. Ako ste propustili sve savršene prilike da joj kažete ćutite zauvek.

Prijatelji sa fakulteta

Iza muško-ženskih prijateljstava se uvek krije nešto više. Ili se ona dopada vam, ili vi njoj. Situaciju je najbolje odmah razrešiti i sve otvoreno priznati, pa kud puklo. Međutim, ako nemate petlju za to, luda žurka i alkohol vam mogu pomoći. Posle jedne lude noći sa vama, prijateljstvo može prerasti u nešto više. Druga opcija je da neprimetno potencirate vaša zajednička interesovanja, da se oseća prijatno u vašem društvu, jednostavno da postanete njena potreba.

Prijatelji za plakanje na ramenu

Ona je u vezi i vi ste u vezi. Prepričavanje problema iz obe veze sastavni je deo vašeg odnosa. Ova rutina poprima svakodnevne obrise sve do trenutka dok ne shvatite da vam je ona postala mnogo bliskija nego vaša prava devojka. Velike su šanse da je i kod nje ista situacija. Glupo bi bilo ignorisati nešto tako očigledno. Ono što možeš uraditi jeste da nastaviš sa takvim odnosom iščekujući prvu pravu priliku da joj kažeš šta zaista osećaš.

Zajednički hobiji

Zajednička interesovanja jedan su od najvažnijih preduslova uspešne veze. Nedavno sprovedena istraživanja pokazala su da teorija o suprotnosti i privlačenju baš i ne „stoji“. Ako postoji nešto što vas povezuje zašto to ne bi bio dovoljan dokaz da ste stvoreni jedno za drugo. Iskoristite vaše duge razgovore i diskusije za temelj moguće uspešne veze.

ONA JE TA

Za kraj, i vi i mi znamo da među vama postoji nešto više. Osećanja su tu, ali ne pokazuju se javno. Zbog prijateljstva, nesigurnosti, drugih ljudi… Dakle, nemojte se pitati da li ona jeste ili nije TA. Jeste bez dvoumljenja. Pitanje je samo tvoje hrabrosti da li smeš to njoj, ali i SEBI otvoreno da priznaš. Kada to učiniš vaše prijateljstvo će bez i najmanje muke postati veza. Naravno, kada kažemo prijateljstvo mislimo na odnos koji traje godinama, a ne tek nedelju ili dve. To je kres kombinacija…

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar