Prosize kapsule

Krivi lekare što je postao najdeblji čovek na svetu i hoće da ih tuži

Nekada najdeblji čovek na svetu, Britanac Pol Mejson, planira da tuži lekare za koje tvrdi da nisu hteli da mu pomognu da smrša.

50-godišnji Mejson, koji danas ima podnošljivih 234 kilograma, ispričao je za ‘The Sun’ da je 1996., kada je imao 190 kilograma, molio svog lekara da mu pomogne ali da je dobio odgovor da češće vozi svoj bicikl.

Kada je došao do alarmantnih 445 kg, bivši poštar iz Ipsviča obratio se lekarima, sa zahtevom da mu daju uput za specijalistu za poremećaje u ishrani, ali su ga oni poslali kod nutricioniste.

Nakon što je čekao pet godina, Mejson je 2010. konačno podvrgnut operaciji smanjenja želuca koja mu je spasila život. Međutim, on danas želi da tuži Nacionalnu zdravstvenu službu (NHS) jer smatra da su neodgovorni lekari dozvolili da se ugoji toliko da postane najdeblji na svetu. Cilj njegove tužbe je i da pomogne drugim pacijentima koji pate od gojaznosti.

„Želim da postavim presedan da niko drugi ne bi dostigao tu težinu,“ rekao je Pol koji je novinarima priznao da je zbog svog stanja čak tri puta pokušao da se ubije.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar