Prosize kapsule

Mornar Popaj slavi 82. rođendan! ČESTITAMO!!!

Pre svih Supermena, Betmena, Spajdermena, Moćne četvorke i drugih superheroja, postojala je muškarčina sa tetoviranim sidrima na podlakticama i lulom u ustima, koja je svoju superherojsku snagu crpila iz konzerve spanaća. Pogađate, reč je o mornaru Popaju, liku iz istoimene crtane serije koji nas je na mnogo zdraviji način, bez helanki i gej trikoa učio tome šta znači biti MUŠKO.

Mornar

Popaj danas slavi rođendan!

Mornar Popaj danas slavi viagra online svoj 82. rođendan i upravo zbog toga i jesmo odlučili da mu kao prototipu prave muškarčine na našem sajtu za prave muškarčine udelimo par redova. Zaslužio je.

Mornar Popaj nastao je jednog davnog 17. januara još davnije 1929. godine. Lik mornara sa lulom koju neprestano pućka, u mornarskom odelu i sa tetoviranim sidrima na mišicama stvorio je američki crtač stripova Elzi Krisler Segar, za strip Thimble theatre. Nakon prvih rola u tom stripu, uz već uhodane junake Kastora i Hama, Popaj je ubrzo postao deo stalne postavke.

Ipak, za Popaja su bile predviđene neke druge, veće uloge. Popaj je bio jedan od prvih ekranizovanih crtanih junaka, a svoj debi imao je u crtanom filmu Beti Bup sreće mornara Popaja, koji je snimljen 1933. godine. Od tog trenutka, televizija postaje Popajeva teritorija, a filmovi i crtane serije ređaju se jedna za drugom.

Te iste godine Popaj potpisuje ugovor sa kompanijom Flečer koja postaje njegov zvanični zastupnik, a to je potvrđeno i dugometražnim crtanim filmom I Yam What I Yam, vrlo brzo nakon Popajeve avanture sa Beti Bup.

Nakon Beti, Popaj upoznaje ženu svog života, kao i svog večitog suparnika Badžu, koji će mu uz Peru Žderu i malog Kiću, postati društvo za sledećih 80 i kusur godina.

Zbog čega je Popaj klasična muškarčina?

Više je razloga. Kao prvo ume da udari, ali kao i svaki džentlmen, samo kada brani svoje. U Popajevom slučaju, Oliva je ta koju uglavnom brani od Badže grubijana, koji mu je iz epizode u epizodu otima ispred nosa. Oliva, kao i svaka žena, lako zavodljiva, svaki put posrne pred Badžinom impozantnom figurom, ali kada ubrzo spozna Badžino grublje lice, već bude kasno da se sama vadi iz s*anja u koje se uvalila. Naravno, Popaj, kao i svaki naivni, blentavi alfa mužjak, sune, prethodno na kreativan način otvorenu konzervu spanaća, i po ko zna koji put umlati sirotog Badžu zbog glupe Olive. Kao i što ste pretpostavili, nećemo odstupiti od stava da su žene uvek i za sve krive…

Osim osnovnih lekcija o muškosti, Popaj je omladinu godinama učio i prednostima zdrave ishrane. Sigurni smo da među čitaocima nema mnogo onih koji ne gaje makar jednu uspomenu na majku sa kašikom punom spanaća kako je gura ka vašim ustima uz obavezno Jedi da budeš jak kao Popaj.

Popaj, nekad i sad

Od 1942. godine Flečer studio dolazi u vlasništvo Paramaunta, nakon čega je kompanija preimenovana u Famouse studio. Vrsni poznavaoci Mornara Popaja kažu da kvalitet crtane serije nakon toga drastično opada, ali kako mi nismo bili rođeni ni decenijama nakon toga, o kvalitetu Popaja kao crtaća znamo samo iz ove nove verzije. I nemamo šta da prigovorimo.

Jer, Popaj je mornar OOON!!!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.