Prosize kapsule

Moderne muške frizure u 2011. godini

Ukratko, trendovi u oblasti frizura ove godine otišli su na gore! Za razliku od prošle koju su obeležile neukrotive šiške i sterilni zalisci u stilu glumaca  iz sredine 20. veka, ove godine će se nositi kratke frizure strožije forme, a kocka će biti omiljeno geometrijsko telo koje ćete nositi na glavi.

Šalu na stranu, šiške su još uvek tu, baš kao i duža kosa. Razlika je jedino u tome što smo se sa uglađenih 60-ih preselili u zalizane 70-e. Zato spremite vaš brilijantin za groznicu subotnje večeri i pogledajte koje su to moderne frizure koje će se nositi ove godine.

Kratka kosa

Kratka kosa jedan je od vodećih trendova ove godine. Za razliku od prošle kada je kratka kosa morala poštovati neku formu (najčešće razdeljka), ove godine ćete najbolji efekat postići ako jednostavno pustite prirodi da odredi tu formu. Prirodan izgled, bez mnogo picanjenja i “geliranja” osnovno je pravilo za kratku mušku kosu ove godine.

Talas

Kao što smo napomenuli, šiške su ove godine pronašle sredinu između padanja na oči i zalizivanja na temenu. Ta sredina zove se “talas”. Naravno, za ovu frizuru će vam biti potrebna duža, ali i gusta kosa (morate imati materijala) kako biste svoj “talas” digli iznad čela. Lak za kosu vaš je novi najbolji prijatelj…

Kocka

“Kocka” frizura uokvirena istom takvom bradicom (obavezno istom ili za nijansu kraćom), stil je koji nikada ne izlazi iz mode. Naravno, za “kocku” moraš imati glavu, ali svaki frizer ili berber te može posavetovati koja frizura ti najbolje stoji. U svakom slučaju, popularne “na trojku”, “na četvorku” frizure se vraćaju u velikom stilu. A kao da su nekad i odlazile…

Na gore

Osim šiški u vidu “talasa”, ove godine će u trendu biti i frizure kod kojih sve ide “na gore”. Ako ne znate o čemu pričamo gore vam je slika Evana Mek Gregora, pa ćete skapirati. Kod ove frizure, najvažniji vam je frizer. Ako on dobro odradi posao, sve će biti u redu. Međutim, ako frizura nije dobra, umesto na Mek Gregora ličićete na nekog kroz čiji je organizam upravo prošla zavida količina struje.

Dugačka kosa

Uz kratku kosu, dugačko i prirodno još jedan je od vodećih “hair” trendova za ovu godinu. Dejvid Bekam “objašnjava” da je ipak moguće nositi dugačku kosu koja je uredna i negovana, a Kristijan Bale, opet, svedoči o tome koliko je važno da dugačka kosa bude sjajna i čista. Ako ste se već odlučili za puštanje kose, moraćete oko nje i da se potrudite.

Kovrdže

Ako imate dužu kovrdžavu kosu, ne postoji neki poseban savet kojim bismo vam pomogli jer ona raste kako sama hoće. Važna je dobra frizura, i tu vam preporučujemo srednju dužinu uz obavezno istanjivanje, i pravilnu negu kose kako bi izgledala uredno. Kod kraćih kovrdžavih frizura, pak, postoji trend, a to je blagi pad kose, naročito šiški ka čelu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

6 komentara na “Moderne muške frizure u 2011. godini

  • Dragi Nix, odgovor na tom pitanju mozes pronaci u nasem tekstu – Opadanje kose, ćelavljenje i drugi sinonimi.

  • Dragi Nix, odgovor na to pitanje mozes pronaci u nasem tekstu – Opadanje kose, ćelavljenje i drugi sinonimi. pozZ
   M@n!

 1. Pingback: Muške frizure za 2011. godinu - saveti | Muški magazin - M@N!

 2. Imam trenutno dugu kosu a ima malo vece usi nego obicne nisam klempav nego
  imam samo malo vece usi…Hteo bi frizuru kao decko sa prve slike..Kako bi mi stajala?

  • Veće uši ne bi trebalo da ti predstavljaju problem kada je ta frizura u pitanju. Ipak, najbolje je da recimo odštampša sliku i poneseš je kod frizera pa se sa njim konsultuješ. On će moći da ti da najbolju procenu.