Prosize kapsule

Predstavljamo vam LG Optimus One P500

Vremena se menjaju, a sa njima i trendovi. Nekada su, u doba baroka, punije žene (politički korektnim rečnikom) bile ideal lepote. Potom se neka budala iz modne industrije setila da su mršavice ipak privlačnije, pa se sa tim otišlo u krajnost, te smo se dugo godina zgražavali nad anoreksičnim „manekenkama“, tačnije živim kosturima, na koje mogu da se lože samo Dona Karan i Karl Lagerfeld, a koje su nam plasirane kao modeli lepog izgleda. Nije nego. Onda su neki drugi ljudi tresnuli šakom o sto i rekli: „Čekaj malo, mi imamo guzatu Dženifer Lopez i Bijon Nouls, to su bre prave žene, zdrave, plodne, širokih kukova, drusne i tako to!“. I bi svetlost. Bljesnuše pozadine svetskom modnom scenom.

Slična je situacija i sa mobilnim telefonima. Najpre su bile moderne „cigle“, telefončine kojima si mogao krajnje komotno, jednim udarcem da onesvestiš bika. Još ako bi bila Nokia, taj se majci više digao ne bi. Potom su trendovi i industrija nametnuli modu sićušnih telefona, te smo se svi utrkivali kome će biti manji (pu, daleko bilo). Sada, a i dosta godina unazad, opet se, međutim, takmičimo ko ima veći, kakve su mu performanse i čiji je osetljiviji na dodir.

LG Optimus One P500

M@n vam u svojoj novoj rubrici posvećenoj mobilnim telefonima za početak predstavlja model kompanije LG, telefon kršten kao LG Optimus One P500. Iako sam se nedavno nosio mišlju da zbog izuzetno lošeg DVD rezača koji sam pazario elegantno spalim neko LG predstavništvo, ogrešio bih se kada bih rekao da prave loše telefone. Naprotiv. Za relativno pristupačnih 240 evra, onaj ko kupi ovaj telefon dobiće tačno 129 grama sofisticirane Android tehnologije zapakovane u kućište prijatnog izgleda kojim preovladava matirana plastika. Crna ili siva boja biće sasvim prigodne u bilo kom ambijentu u kojem ćeš ga vaditi pred damama (mislimo na telefon) ili društvom, ukoliko nameravaš baš da se hvališ njime. Ukoliko, pak, akcenat stavljaš na funkcionalnost, i tu ćemo te obradovati — ovo je izuzetno praktičan telefon. Zasnovan je na touchscreen tehnologiji u rezoluciji od 320×480 piksela, a sam ekran je prilično kvalitetan i na njemu ne ostaju tragovi prstiju tokom korišćenja, osim ako iste prethodno nisi umakao u kajmak ili držao pečenu svinjsku butkicu. Kamera je sasvim solidna i ima rezoluciju od 3.15 megapiksela, a slike ili video klipove sa pijanim društvom moći ćeš da pohraniš na 170 MB interne memorije ili na memorijsku karticu zapremine do 32 GB ili manje, zavisno od toga koliko ćeš moći da se isprsiš preko onih inicijalnih 240 evra.

LG Optimus One P 500 baterija

Ne treba ni pominjati da na Optimusu možeš slušati i muziku, a u tom segmentu se ovaj telefon pokazao i više nego dobrim sa slušanjem pet sati muzike, baterija, uz sve ostale aktivnosti, može da izdrži dan i po. Ukoliko ne slušaš mnogo muzike, bateriju ćeš morati da puniš tek četvrti ili peti dan. Od ostalih performansi treba pomenuti i Google Maps koji će ti biti od velike pomoći ako se izgubiš dok se igraš svojim novim mobom, s tim što će ti za korišćenje ove usluge biti potrebna konekcija na internet, ali to, opet, sa našim izuzetno agilnim i nadasve povoljnim mobilnim operaterima, je l’ te, neće biti nikakav problem.

LG Optimus One P500 aplikacije

Brojne podruzumevane LG aplikacije, poput različitih časovnika, wallpapera, tema, organizatora, igrica i ostalih, biće tu da utučeš vreme tokom sedenja u gradskom prevozu dok militantne babe nervozno obigravaju oko tebe u nadi da ćeš im ustupiti mesto, a diktafon će ti svakako dobro doći da usnimiš onog iritantnog sestrinog ortaka Jocu, dok priča kako je povalio devojku svog najboljeg ortaka, čisto da imaš čime da ga uceniš ako mu ikad bude palo na pamet da te ponovo zajebava zbog klempavih ušiju.

LG Optimus One P500 je, sve u svemu, jedna fina, moderna cigla. Dovoljno good looking za pozere i dovoljno praktična za geekove i radoholičare. A ukoliko nisi ni od jedne ni od druge sorte, onda slobodno možeš da kupiš redakciji M@na nekoliko komada, nećemo se buniti. Kad već sebi ne misliš dobro….

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.