Prosize kapsule

TOP 10: Neobični tematski hoteli!

Hoteli odavno više nisu samo prenoćište za putnike namernike ili mesto odmora u klasičnom smislu. Savremeni hoteli u svakom pogledu nastoje da ugode svim prohtevima svojih gostiju, a all inclusive aranžmani danas su pre osnov od kog se kreće, nego cilj ka kojem se stremi. Tematski hoteli novi su trend savremenog ugostiteljstva.

Dog Bark Park Inn (Ajdaho, SAD)Noćenje sa doručkom nalazi se u ponudi ovog dvospratnog “šteneta”, a gosti su mahom pasionirani ljubitelji najboljeg čovekovog prijatelja — psa.

The Intell Hotel (Holandija)

Ovaj hotel napravljen je sklapanjem nekoliko višespratnica u klasičnom Holandskom stilu. Hotel se nalazi u gradu Zaandam, a građevina od 11 spratova i 160 soba, veoma lako privlači pažnju svih kojima je potrebno zgodno prenoćište.

Hrčak Hotel (Francuska)

Ako su vam dosadili Ajfelov toranj i grad svetlosti, a želite nezaboravan provod u Francuskoj, skoknite do Nanta i po ceni od 90 evra za noć, u Hamster hotelu, nekoliko dana proživite kao hrčak.

V8 Hotel (Nemačka)Ako ste od onih koji bi i spavali u svom automobili, V8 hotel u Štutgartu vam pruža i ovu udobnost. Noć u ovom hotelu možete provesti u jednom od kreveta dizajniranih u obliku automobila. Izaberite svog četvorotočkaša i lepi snovi.

Corona Save The Beach Hotel (Italija)Hotel se nalazi u Rimu, a specifičan je po tome što je u potpunosti napravljen od smeća. Smeće za njegovu “građu” skupljano je sa plaža širom Evrope i donošeno u Rim. Hotel je sa radom počeo 2010. godine.

Tianzi Hotel (Kina)

Hotel izgrađen krajem 2000. godine, u kineskoj provinciji Hebei, najveći je “slikoviti” hotel na svetu. Zgrada u obliku Fu Lu Shoua (kineskog Boga bogatstva, sreće i dugovečnosti) visoka je deset spratova.

Nhow hotel (Nemačka)

Prvi hotel na temu muzike u Evropi, čiji je enterijer dizajnirao Karim Rašid, izgrađen je u Berlinu. Za ljubitelje muzike, unutrašnjost hotela predstavlja savršenu simfoniju…

9h Hotel (Japan)Prvi “kapsularni” hotel, odnosno hotel čije su sobe kapsule u kojima se nalazi samo krevet, a imate taman toliko prostora da se uspravite, napravljen je 1979. godine u Japanu. Primorani nedostatkom prostora na kompromis sa istim, Japanci su 2009. godine napravili novi kapsularni hotel 9h, u kojem se osim spavanja nudi i tuširanje u mini kupatilu.

Pavillon des Lettres Hotel (Francuska)

U svetu postoji nekoliko “literarnih” hotela, odnosno hotela čiji su zidovi ispisani književnim delima najpoznatijih svetskih pisaca. Pariz je nedavno dobio jedan takav.

Hotel od soli (Bolivija)

Ovaj hotel, izgrađen u bolivijskim slanim ravnicama 1993. godine, od temelja do krova je napravljen od soli. Čak je i “cement” kojim su spajani blokovi od soli napravljen od specijalne mešavine vode i soli. Glavno jelo na meniju je, naravno, sol.

©Muskimagazin.com


Slični tekstovi

Ostavite komentar