Prosize kapsule

Pet načina na koje NE MOŽETE da se prehladite

Ne kažemo da su vaše mame i bake vrsni lažovi koji su vas svojim belim lažima navele da pojedete sve one ogavštine iz tanjira, koje ne bi pojeo “ni pas s maslom”, ali nauka je potvrdila da neki od njihovih saveta “ne piju vodu”. Pre i posle jela ruke treba brati, ali ne slušaj baš sve na šta te opominje mati.

Prehladićeš se ako izlaziš napolje mokre kose

To da li si zimi izašao napolje mokre kose, pre će ostaviti neke posledice u starosti zbog kojih ćeš žaliti što nisi kao mlad momak poslušao majku kad ti je rekla NE IZLAZI. Ipak, da ima veze sa tim da li ćeš se prehladiti ili ne  — NEMA. Virusi najlakše dospevaju u naš organizam prenošenjem sa osobe na osobu, a ne zbog toga što ti je kosa mokra. Kao što znamo, ljudi tokom zime uglavnom borave na zatvorenom, pa su i mogućnosti za širenje virusa veće.

Zdravlje na usta ulazi

Mislite da će virus da pukne od hrane ako ga prejedete, ili da će se u jednom trenutku zasititi i jednostavno odlučiti da “ode”? Grešite. Vaš organizam je izmoren i svakako mu je potrebna hrana da bi se imuni sistem borio sa prehladom ili gripom. Međutim, mnogo mu je potrebniji redovan unos tečnosti, jer organizam napadnut virusom brzo dehidrira.

Iron Abs za vas

Vitamin C

Mnogi greše misleći da je vitamin C lek za prehladu. Vitamin C zaista ima čudotvorna dejstva, kod virusa, Alchajmerove bolesti, srčanih oboljenja, raka, bora, ali isključivo kao mera prevencije. Kada se prehladite, već je kasno da se lečite limunom. Trebalo je da počnete ranije…

Preznojavanjem protiv prehlade

Istina je da preznojavanjem možete samo ublažiti simptome prehlade. Klasična prehlada uzrokovana je sa više od 200 vrsta virusa koji u fazama napadaju vaš organizam. Vreme je jedini lek da svaki od njih napusti vaše telo.

Vakcinacija

Mnogi smatraju da se vakcinacijom možete još više razboleti. Naravno, ovo je nemoguće. Efikasnost vakcinacije u sprečavanju oboljevanja od gripa ili prehlade kreće se od 70 do 90 posto. Jedini način da vakcina ne bude efikasna jeste da ste već bili zaraženi kada ste je primili. Da bi simptomi gripa ili prehlade bili vidljivi treba da prođe 24 sata od inficiranja. Ako ste baš u tih 24 sata primili vakcinu, to je više loš tajming, nego što je do vakcine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar