Prosize kapsule

Šta žene privlači na muškarcima?

Premda se ti možda i trudiš da je privučeš svojim šarmom, stavom i izgledom, istina je da se taj “klik” između tebe i nje dešava mnogo pre nego što i kreneš u akciju. Ključnu ulogu u svemu igraju priroda i biologija koje sviraju uvodne taktove igre zvane “muvanje”, a na tebi je da melodiju ispratiš do kraja. Šta to žene privlači na muškarcima?

Loši momci

Studija Pitera Džonsona, profesora Univerziteta Nju Meksika, iz 2009. godine ,pokazala je da muškarci čije su glavne karakterne odlike narcisoidnost, makijavelizam i blagi oblik psihopatije, imaju znatno više seksualnih partnera u poređenju sa “običnim” momcima. Tumači ove teorije smatraju da je uzrok tome u sindromu “pećinske žene”, koja upravo u ovakvim momcima pronalazi osobine koje joj ulivaju sigurnost. Većina njih je obmanuta, odnosno samoobmanuta da će taj LOŠ MOMAK ostati uz njih zauvek i da je on pravi izbor.

Materijalni status

Profesor Vladas Griskevičijus i njegove kolege sa Arizona Univerziteta 2007. godine objavili su rezultate istraživanja prema kojima muškarci koje žene obično smatraju romantičnima i dobrim izborom za partnera, na godišnjem nivou troše 5.000 dolara više nego njihove neromantične kolege. Kako je istraživanje pokazalo, tih 5.000 dolara oni zaista “troše na žene”, odnosno udovoljavaju njihovim hirovima. Zaključak ekipe sa Arizona Univerziteta jeste da žene vole muškarce koji će moći da obezbede njihovu egzistenciju.

Razgovor

Muški i ženski mozak funkcionišu na različitim talasnim dužinama. Dok muškarci razmišljaju logički sa jedinim ciljem da se problem reši, žene razmišljaju na više nivoa. One analiziraju uzroke, trenutno stanje i buduće posledice, obraćajući pažnju na mnoštvo detalja. O svemu o čemu razmišljaju imaju potrebu i da  razgovaraju, odnosno da svoja razmišljanja podele sa partnerom. Upravo zbog toga žene i vole muškarce koji umeju da slušaju, ali i da učestvuju u razgovoru. One žele povratnu informaciju.

Crte lice

U zavisnosti od menstrualnog ciklusa ženama odgovaraju različiti tipovi muških lica. Tako, kada su u periodu ovulacije žene vole grublje, prave muške crte lica, dok tokom ostatka meseca više vole muškarce nežnijeg lica. Naravno, seks, odnosno reprodukcija, i ovde ima važnu ulogu. Naučnici su zaključili da tokom ovulacije žene preferiraju grublje muškarce jer im deluju kao bolji primerci za razmnožavanje, ali na kraju ipak za očeve svoje dece biraju ove druge, nežnije.

Spretnost

Još jedna od osobina koje žene privlači određenim muškarcima jeste njihova spretnost. Žene vole muškarce koji umeju da rukuju alatom, koji umeju da popravljaju stvari, koji uopšte umeju da rade nešto rukama, a da to ne podrazumeva samo držanje limenke piva i češanje međunožja.

Inteligencija

Istraživanje sprovedeno među članovima jednog veb sajta za muvanje i upoznavanje, pokazalo je da žene vole inteligentnije muškarce. Istraživanje je usmereno na imena, odnosno korisnička imena koja su privlačila i jedne i druge. Tako se pokazalo da su muškarci ženska imena uglavnom birali prema osobinama koje ukazuju na fizičke predispozicije žene koja stoji iza tog imena, dok su žene više ciljale na intelektualne karakteristike.

Samopouzdanje

Ovo je jedna od osnovnih osobina neophodnih svakom muškarcu da bi bio uspešan sa ženama. Ne može se navesti broj istražianja, ali ni naših tekstova u kojima smo pisali upravo o samopouzdanju i sigurnom, ali i opuštenom pristupu i nastupu kao presudnom za muvanje devojaka. Momci, devojke vole kada ste muškarci.

Miris

Vaš prirodan miris, kao i kod svih životinja, utiče na privlačnost ženama. Postoji takozvani MHC faktor koji je, laički rečeno, vaša mirisna šifra. Poenta je da se on što više razlikuje od MHC faktora žene, na osnovu čega će ona na podsvesnom nivou zaključiti da ste vas dvoje savršen genetski par.

Simetrične crte lica

Iako ovo pravilo važi i za muškarce i za žene, postoji jedna specifičnost SAMO ZA ŽENE. Naime, kako je istraživanje Rendija Tornhila, Stivena Gangsteda i Randala Komera pokazalo, žene češće doživljavaju orgazam sa muškarcima čije su crte lica simetrične. Da li ste simetrični?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.