Prosize kapsule

Muške brade — koji stil odabrati?

Kako se obrijati? Koji stil muške brade odabrati? Crvenilo lica posle brijanja, šta činiti? Da li se brijati uz ili niz dlaku? Koji brijači su najbolji? Ova i mnoga druga pitanja najčešće sebi postavljaju novopečene pubertetlije tokom upoznavanja sa svojim novim telom. Neki od nas, pitaju se i kasnije. Današnji tekst posvećen je muškoj bradi i pitanju KOJI STIL ODABRATI? Da vas ne bismo više zadržavali, na osnovu istraživanja koje je nedavno sproveo jedan portal za muškarce sličan našem, ali neuporedivo dosadniji, izdvojili smo MUŠKE BRADE koje žene najviše vole.

Pomenuto istraživanje pokazalo je da preovlađuju dve krajnosti — potpuno neuredno i sterilno sređeno muško lice. Detaljnije u tekstu ispod…

Čisto lice

Verovali ili ne, brada ocenjena najvišom ocenom, samim tim i najpoželjnija brada sa ženskog stanovišta jeste ona koje NEMA. Većina žena voli glatko i čisto lice. Dakle, ako želite da se dopadnete većini žena žilet u ruke i na brijanje.

Brada od tri dana

Na drugom mestu najpoželjnijih muških brada, ali ne sa mnogo manje glasova nalazi se čuvena brada od tri dana. Poznato je da žene vole buntovnike i loše momke, a brada od tri dana je prepoznatljivi simbol ove sorte. Sa druge strane predstavlja vešt kompromis između ćosavog i zabrađenog lica, ali ključno je da vaša brada od tri dana bude od tri, a ne od četiri, pet ili šest dana. Za održavanje ove vrste brade najbolje je koristiti trimer, a običnim brijačem formirajte liniju u ravni brade, vilice i gornje usne preko koje dlake ne bi smele ići da bi vaša brada od tri dana bila uredna svakog dana.

Bradonja

Sa nešto manje glasova od prethodna dva stila, na trećem mestu poželjnih brada, sa još uvek više ZA nego PROTIV nalazi se DUGA BRADA. Žene koje vole muškarce sa dugim bradama najčešće u stvari vole ono što ta brada simboliše — neobuzdan duh i mačo stav . Drvoseče su uvek u modi…

Jareća bradica

Od pozicije broj četiri, počinju brade koje žene ne vole da vide na muškarcima. Makar ne na mladim muškarcima. Jareće bradice uglavnom asociraju na sredovečne čikice u bade mantilima i kariranim papučama koji čekaju unuke da se vrate kući. Uostalom, setite se samo her Milana iz “Žikine dinastije” i sve će vam biti jasno. Čak i kada ste Bred Pit, jareća bradica jednostavno ne prolazi.

Bradica

Bradica ispod donje usne, najčešće ukombinovana sa bradom od tri dana, dužim zulufima, a ponekad i dugom kosom, pripada kategoriji alternativnih brada. Kao i sve što je alternativno, tako i ova vrsta bradice nikada ne može biti mejnstrim. Naravno, možete je “furati”, ali na svoju odgovornost. Većina žena je ne voli, ali gde je negativna većina tu je pozitivna manjina. Nikad se ne zna.

Brkovi

Vreme brkova je prošlo. Čak i onih kicoških koje je svojevremeno na kratko progurao Lou Bega. Sve ima svoje vreme i svoje mesto.

Dugi zulufi

“Facijalni” stil sa najviše negativnih glasova jesu dugi zulufi. Dok uz Šon Koneri bradu oni čak mogu biti i veoma poželjni, dugi zulufi bez ispomoći drugih dlaka na vašem licu minus su čija se dužina može meriti u broju centimetara koje ti zulufi prekrivaju na vašem licu. Žao nam je, ali NE.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

4 komentara na “Muške brade — koji stil odabrati?

  1. Molim Vas da mi odgovorite na koji email moze da vam se posalje predlog teme koju bi mogli da obradite u sledecim clancima? Hvala!

  2. Ja se ponekad ne brijem po 3 nedelje,i ne naraste mi mnogo,jareca je al boli me uvo 😀