Prosize kapsule

Njujorčanin iz Crne Gore tužio Fejsbuk zbog diskriminacije

Njujorčanin, poreklom iz Crne Gore, tužio je Fejsbuk zahtevajući 500.000 američkih dolara odštete, jer mu je na toj društvenoj mreži u septembru prošle godine ukinut nalog.

Mustafa Fteja (39) je Fejsbuk tužio zbog diskriminacije na verskoj osnovi, jer je po verosipovesti musliman, i pored novčane odštete zahteva i povratak naloga.

Fteja  kaže da ga je Fejsbuk sprečio da komunicira sa prijateljima i rodjacima širom sveta i ostavio ga bez slika i uspomena. “To je bio način na koji sam komunicirao sa ljudima” kaže Fteja, koji tvrdi da je imao oko 340 prijatelja pre nego što ukinut nalog.

“Vesti onlajn” prenose da je Fteja “Njujork tajmsu” rekao da već dva meseca od Fejsbuka traži objašnjenje, ali bezuspešno. On je to što mu se desilo uporedio sa životom u komunističkkoj zemlji, gde, kaže, ljudi nisu imali prava. “Ovo mi liči na to. Ne radim to zbog novca, već zbog pravde”, naveo je Mustafa. On je ispričao da je Fejsbuk koristio tri godine i da je kontaktirao sa prijateljima u Albaniji, Crnoj Gori, Nemačkoj i Austriji.

Nalog mu je ukinut 24. septembra, a kada je probao da sazna zašto se to dogodilo dobio je odgovor da je prekršio uslove korišćenja društvene mreže.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.