Prosize kapsule

Opadanje kose, ćelavljenje i drugi sinonimi

Gubljenje kose, odnosno ćelavost ili opadanje kose problem je čiji se začeci kod većine muškaraca javljaju već u trećoj deceniji života. U najvećem broju slučajeva to da li ćete postati ponosni vlasnik sjajne ćele, koju ćete sa radošću glancati pod stare dane, znaćete po prvim simptomima koji se javljaju negde od dvadeset i prve do trideset i pete godine. Međutim, postoji nekoliko preventivnih mera, kojima se, istina, ne može sprečiti, ali zato može odložiti ćelavljenje. Koji su?

Kosu sušite nežno

Većina nas kada suši kosu peškirom to obavlja nemilosrdnim trljanjem do suza. Naravno, kao i svi muškarci plačemo iznutra, ali ne zamenimo li grube i odsečne pokrete nežnim i laganim, za desetak godina ridaćemo na sav glas. U pozadini će se čuti taktovi šlagera — Bila je tako lijepa…

Kratka kosa

Osim što je najpraktičniji vid frizure za muškarce koji su primetno počeli da gube kosu, kratka kosa je dobra i godinama pre nego počne opadanje. Redovno potkraćivanje kose čini je jačom i gušćom, zato je i bolje, ako već imate genetske predodređenosti ka ćelavljenju da se ne bakćete mnogo sa dužim frizurama. Jasno, sada jesu lepe, ali ne treba zaboraviti ni onu “duga kosa kratka pamet”. Neka vam vaši stariji muški preci budu pogled u budućnost.

Preparati protiv opadanja kose

Iako instant rešenja ne nude dobre rezultate na duže staze, postoji mnogo proizvoda koji pomažu kod ćelavljenja. Do sada su se najbolje pokazali proizvodi koji u sebi sadrže minoxidil koji, kako je i naučno dokazano, ne samo da sprečava gubljenje kose, već i pospešuje njen ponovni rast.

Preparati za stilizovanje kose

Ako u porodici imate dokaz da biste genetski mogli naslediti sklonost ka ćelavljenju, ili ste to zaključili sami na osnovu očiglednih simptoma, gelovi, pene, vosak i drugi proizvodi za negu kose NISU ZA VAS. Svaki od pomenutih proizvoda sprečava disanje kože glave usled čega koren dlake “umire” i dolazi do opadanja kose.

Prilagodite frizuru

Koliko god vi odlagali, ćelavljenje će vas jednog dana ipak sustići. Kada do toga dođe, nemojte poput Donalda Trampa prebaciti “sa strane na stranu”, već prilagodite frizuru tako da izgledate muževno i bez kose. Šon Koneri ili “do glave” stil — izbor nije tako mali ni za ćelavog muškarca. Samo je važno prihvatiti činjenicu da kose nema, a čega nema bez toga se i može. Stanite pred ogledalo i recite sebi ĆELAV SAM, PA ŠTA!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Opadanje kose, ćelavljenje i drugi sinonimi

 1. Axaxaxaxaxa ala ste vi looodi… I pored moje muke sa opadanjem kose slatko ste me nasmejali !!!
  citiram
  “ponosni vlasnik sjajne ćele”
  “koju ćete sa radošću glancati pod stare dane”
  “za desetak godina ridaćemo na sav glas. U pozadini će se čuti taktovi šlagera – Bila je tako lijepa…”
  ima jos mnogo toga, ali da sada ne pisem, samo cu reci sve pohvale za ovaj depresivni text koji ste ublazili crnim humorom ;-ppp