Prosize kapsule

Kako se raspravljaju vernik i ateista? (VIDEO)

Udruženje “Američki ateisti” podiglo je veliku prašinu u tamošnjoj javnosti, nakon što su javno osvanuli bilbordi kojima su vernicima poručili da su religije obmana.

Ovi bilbordi koji su uvredili brojne religiozne Amerikance, zapravo su bili odgovor Udruženja na poruke koja su prethodno bile upućena njima od strane vernika, da su grešnici koji će završiti u vatrama Pakla.

Ateisti su zauvrat napravli ogroman plakat na kom su pored hrišćanskih, jevrejskih i muslimanskih simbola, napisali: “Svi znate da su religije prevara”.

Ubrzo je predsednik ove organizacije Dejv Silverman došao u emisiju Bilija O’Rajlija na TV Fox, gde je pokušao da na smrt uvređenom voditelju objasni stavove svog udruženja.

Međutim, kada je izgovorio da su religije najveća prevara u ljudskoj istoriji koja lažnim obećanjima mami ljude da daju novac crkvi, te da za njih ateisti krive verske vođe poput Pape, O’Rajli je pobesneo rekavši da je to izuzetno uvredljivo po vernike. “Zašto vaša zajednica koju čini 1,6% Amerikanaca vređa 80% građana? Vi govorite da smo mi idioti jer verujemo,” govorio je voditelj, ne dozvolivši sagovorniku da progovori. U jednom trenutku ispalio je “biser” koji je nasmejao brojne gledaoce; u želji da pokaže da Bog ipak postoji, O’Rajli je izneo sledeći argument: “Gospodine Silverman, plima dođe, plima prođe. Nikad ne kasni. To ne možete objasniti!”

Nakon emisije, Bili O’Rajli je dobio pismo od izvesnog gledaoca iz Kalifornije koji je tražio da mu pojasni šta je mislio opaskom o plimi, koja je već objašnjena uticajem Sunca, Meseca i Zemljine rotacije. Voditelj je zaključio da su “takvi” očajni, a umesto objašnjenja odgovorio je pitanjem da se njemu objasni otkud nam Mesec, ko ga je tu stavio, zašto ga ima samo naša planeta. O’Rajlijevo neznanje već danima je predmet sprdnje među mnogim Amerikancima koji su većinom stali na Silvermanovu stranu.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.