Prosize kapsule

Nokia C3 – solidna srednja klasa

Ako ti je LG koji smo predstavili u prethodnom “broju” bio suviše skup, evo nečeg zaista pristupačnog, što možeš dobiti za cca 150 evra, a da pritom izgledaš kao baja koji ima skup telefon.

Nokia C3 Qwerty predstavlja mobilnu personifikaciju one stare izreke „Koliko para, toliko muzike“, no, to ne treba da te brine jer će C3 pružiti sasvim dovoljno. Ne previše, ali sasvim dovoljno.

Nokia C3 model je spakovan u 114 grama, kućište je izrađeno od plastike i metala, a dolazi u tri boje-crnoj, srebrnoj i pink. Poslednje dve ćemo zanemariti, osim ukoliko ovaj telefon ne budeš kupovao nekome na poklon.

Zvuk, slika i taktilni dojam

Zvuk, kao jedna od osnovnih karakteristika svakog telefona, je l’ te, je prilično dobar, bilo da govorimo o prenosu glasa ili o zvuku zvona i emitovanju muzike.  Na ekranu rezolucije 240 x 320 moći ćeš da vidiš 262.114 boja (voleo bih da mi neko najzad nabroji sve te nijanse), a sam prikaz nije ništa spektakularno, ali je dovoljno dobar za telefon ovog ranga i cenovnog opsega. Pet, šest i, u nekim slučajevima, četrnaest linija teksta na ekranu dovoljno je da pokrije sve zahvate i operacije koje budeš preduzimao, a 39 tastera su tu da se vrlo lako pretvore u 78 komada i zbunjuju te kad si pijan. Dobra strana je to što je tastatura prilično mekana i elegantna, što će ti jako pomoći kada nacvrcan budeš slao polupismene vulgarne poruke svojoj bivšoj, a baterija će pri prosečnom iživljavanju moći da podnese oko tri dana (uključujući snimanje klipova, sat vremena razgovora i tri i po sata slušanja muzike ili radija). Baterija se puni oko dva i po sata.

Kamera, internet i Alchajmer free memorija

Od alatki za umrežavanje na raspolaganju su ti USB, Bluetooth i WiFi, tako da ćeš bez problema moći da sa ortacima razmenjuješ najnovije erotske slike i klipove i recepte za gibanicu, a moći ćeš i na internet da izađeš, ukoliko nahvataš mrežu, naravno. Memorija podrazumeva 55 MB integrisane memorije, kao i SD karticu od 2GB, a SD slot može da primi karticu maksimalne zapremine 8GB. Kamera od 2MP omogućava snimanje klipova u 3GP formatu, rezolucije 640 x 480 piksela, a trajanje klipa se može ograničiti ručno ili ga možeš pustiti da traje onoliko koliko imaš slobodne memorije. Od aplikacija možeš da očekuješ nekoliko igrica, klijenta za Facebook i Twitter, pretraživač Operu, konvertor valuta i, pazi sad, konvertor brojeva odeće. Sa ovom poslednjom aplikacijom treba biti obazriv, jer ukoliko ista dođe u vidokrug tvoje lepše polovine, računaj da će te vukljati sa sobom u svaki bogovetni šoping, a svi dobro znamo koliko to ume da bude nezgodno iskustvo.

Zaključak

Ako imaš sto pedeset jura i ’oćeš telefon, a mlad si u duši i voliš sve što vole mladi-ovaj telefon je prava stvar za tebe. Nije baš Porše, al’ nije ni Stojadin. Recimo da je ovo neka skromna Opel Corsa koja em lepo izgleda em je fina za vožnju. Malo li je za te pare?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.