Prosize kapsule

Oposum Hajdi predviđa dobitnike Oskara

Razroki i gojazni oposum Hajdi iz zoo vrta u Lajpcigu, koji je preko noći postao zvezda na Jutjub, dobio je angažman da učestvuje na ovogodišnjoj ceremoniji dodele Oskara, prenosi BBC.

Ova simpatična životinja, koja je stekla status medijske senzacije u Nemačkoj i koja na Fejsbuku ima više od 300.000 fanova, pojaviće se u zabavnoj emisiji Džimija Kimela na američkoj TV mreži ABC u noći dodele Oskara.

Iako se detalji njenog ugovora drže u tajnosti, izgleda da će Hajdi imati zadatak da predvidi ovogodišnje dobitnike Oskara.

Producenti emisije se očigledno nadaju da će oposum ponoviti uspeh oktopoda Pola, drugog “selebritija” iz sveta životinja, koji je ostao upamćen po nepogrešivim predvidanjima pobednika mečeva na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u fudbalu u Južnoj Africi. Hajdi neće otputovati na gala veče u Holivud. Njena predvidjanja će biti snimljena u lajpciškom zoo vrtu i korišćena tokom direktnog prenosa sa dodele Oskara, 27. februara.

Simpatični oposum će u medjuvremenu biti na strogoj dijeti, ali ne zato što će se pojaviti na televiziji već zato što veterinari smatraju da je predebeo i da bi mu gubitak kojeg kilograma ublažio problem sa očima. Oni, naime, veruju da je njegova razrokost posledica loše ishrane u mladosti koja je dovela do stvaranja masnih naslaga iza očiju.

Oposum Hajdi, star oko dve i po godine, pronadjen je u američkoj državi Severna Karolina, a u lajpciški zoo vrt stigao je u maju 2010. Otad se nalazi u karantinu i posetioci vrta još nisu imali prilike da ga vide uživo. Postao je slavan tako što je njegova fotografija najpre objavljena u nemačkom listu Bild, a ubrzo potom i na Jutjubu i Fejsbuku. Uprava zoo vrta u Lajpcigu je saopštila da će Hajdin “holivudski honorar” biti u celosti uplaćen jednoj organizaciji za zaštitu životnja.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar