Prosize kapsule

Kako produžiti život?

Iako nije baš najjasnije zašto bi neko uopšte poželeo da živi duže u svetu koji će za nekih pedeset godina ostati bez vode, a verovatno i hrane i kiseonika, tu smo da sa vama podelimo tajnu dugog življenja. U stvari, to i nije naša tajna. Reč je o sigurno najdužoj studiji koja je trajala čitavih 80 godina, a koja je za cilj imala odgonetanja tajne dugog života. I evo rezultata…

Studiju su davne 1921. godine započela dva naučnika, Hauard Fridman i Lesli Martin, koji su tokom osamdeset godina pratili živote 1. 500 dečaka i devojčica. Zaključak istraživanja bio je da je za dug život neophodno sledeće.

Odgovornost

Najduže su živeli oni koji su u ranom detinjstvu razvili odgovoran pristup u ispunjavanju svakodnevnih aktivnosti (domaći zadaci i druge radne navike).

Iron Abs za vas

Sreća kao rezultat

Da nije sve samo do nas, već da i okolnosti imaju uticaj na to kako i koliko dugo ćemo živeti potvrdilo je i ovo istraživanje. Naime, studija je pokazala da su duže živeli ne oni koji su bili srećniji po sebi, već oni koji su bili srećni jer su tokom života imali stalan ili siguran posao, dobre porodične odnose, stabilnu vezu i dobro obrazovanje.

Stres

Uglavnom je prihvaćeno mišljenje da je stres poguban po zdravlje. I to je istina, bar kada je reč o stresu u ogromnim količinama. Ipak, kako je studija već potvrdila da je dug život u vezi sa uspešnom karijerom, napredovanjem i uspešnim odgovaranjem na mnogobrojne izazove, ne može se reći da malo stresa nije pozitivan doprinos vašoj dugovečnosti.

Okružite se pravim ljudima

Istraživanje je pokazalo da je najvažnije od svega okružiti se ljudima koji na vas utiču pozitivno. Takvi ljudi mogu vas navesti samo na ono što je dobro za vas, a ono što je dobro za vas dobro je i za vašu dugovečnost. Zato, ne gubite vreme na pogrešne ljude. Život je prekratak.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.