Prosize kapsule

Šta je nezdravo za zdravu spermu?

Muški reproduktivni sistem pod stalnim je napadom mnogobrojnih faktora koji su rezultat savremenog načina života. Na broj, strukturu i pokretljivost spermatozoida utiče mnogo toga − od tesnog donjeg veša do kupke za tuširanje.

Toplota

Svako podizanje temperature u predelu mošnica fatalno je za zdravlje vašeg reproduktivnog sistema. Povećanje temperature za samo dva stepena Celzijusova tokom boravka u sauni ili kupanja u toplom bazenu ili kupki značajno smanjuje pokretljivost spermatozoida.

Isto važi i za topla sedišta, kao i za držanje laptopa u krilu. Izbegavajte zagrevanje međunožja.

Iron Abs za vas

Mirisne kupke

U plastičnim bocama u koje se najčešće pune kupke za tuširanje i šamponi nalaze se ftalati, opasna jedinjenja koja na toploti isparavaju, a utiču na smanjenje plodnosti muškaraca. Savet, umesto mirisnih kupki koristite jednostavne i blage sapune, a tuširajte se mlakom, a ne prevrućom vodom.

Pesticidi

U današnje vreme prosto je nemoguće odbraniti se od pesticida jer je njima zatrovano ne samo voće i povrće koje svakodnevno jedemo, već i zemlja i voda koji su bili sa pesticidima u kontaktu. Ono što vi možete učiniti jeste da pod jakim mlazom vode isperete namirnice koje jedete, da izbegavate koru i srce voća i povrća, jer se upravo tu koncentrišu pesticidi, i da prihvatite da se nikada ne možete apsolutno zaštiti. Nažalost, život je postao igra na sreću…

Fiskalni računi

Malo vas zna da je 40 posto svih fiskalnih računa presvučeno hemikalijom bisfenol-A (BPA), jedinjnenjem koje se smatra direktno odgovornim za hormonalne poremećaje i srčana oboljenja. Utvrđeno je da muškarci koji u urini imaju veću količinu BPA, imaju i manji broj spermatozoida i slabiji kvalitet sperme. Znate šta vam je činiti…

Konzerve

Konzerve su takođe obložene BPA premazom, tako da je uvek zdravije izabrati smrznutu, nego hranu iz konzerve.

Seks igračke

Sve što je napravljeno od plastike u sebi sadrži pomenute ftalate koji izazivaju sterilitet, alergije, raznorazne kancere i druga oboljenja. Važno je napomenuti da je plastika toksična samo onda kada je u dodiru sa toplotom, ne i kada je na normalnoj temperaturi, ali kako su seks igračke uvek u “dodiru sa toplotom”, bolje je da ih batalite.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.