Prosize kapsule

Slonica ubila 17 ljudi, u stomaku joj našli ljudsko meso (video)

To view this page ensure that Adobe Flash Player version 10.2.0 or greater is installed.

Slonica koja je u jednom selu na zapadu Indije usmrtila 17 osoba, uspavana je posebnim odobrenjem a kada su je otvorili u njenom stomaku pronašli su ljudsko meso.

Stručnjake je ova vest posebno šokirala budući da su slonovi biljojedi koji skoro nikada ne napadaju a kamo li jedu ljude, te su se dali na otkrivanje uzroka ovako agresivnog ponašanja. Većina pretpostavlja da je slonica ubila ljude jer su u pirinčanim poljima napali njeno mladunče.

„Mislim da je ubijala zbog majčinskog instinkta. Svi znamo da bi svaka majka uradila sve što je potrebno samo da bi zaštitila svoje dete,“ rekao je zoolog Dejv Salmoni, dodavši da su slonovi ljudožderi čudovišta koje je sam čovek napravio svojim bahatim ponašanjem. Ove životinje zbog ljudi nemaju dovoljno porstora za život, a često su im poremećene i dnevne navike, zbog čega se osećaju ugroženo.

Međutim, i meštani sela se osećaju ugroženo zbog životinja koje prema svojoj religiji, ne smeju da ubiju. “Užasno se plašim slonova. Imam opciju da me ubiju ili da pojedu svu moju hranu pa da umrem od gladi,“ rekao je jedan od stanovnika.

Slonovi u Indiji su prošle godine ubili oko 200 ljudi, a sve učestaliji su i napadi tigrova. Međutim, ni jednim ni drugim životinjama čovek nije prirodan plen, podsećaju stručnjaci.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.