Prosize kapsule

O čemu “razmišljamo” tokom orgazma?

Iako bi većina nas poželela da u trenutku orgazma kroz mozak njegove partnerke proleti misao ON JE BOG, istraživanja sprovedena na Ratdžers institutu pokazala su da se žene tada nalaze pod pravim bombaškim napadom nervnih impulsa koji šibajući njihovim telom, isto bude od nokta na malom prstu desne noge do poslednje dlake na glavi.

Koliko traje ženski orgazam

Ženama za dostizanje orgazma putem masturbacije (ova tehnika je sigurnija, jer partner zna i da omane) treba u proseku od pet do dvadeset minuta. Muškarcima, pak, dovoljne su i sekunde. U redu, nekim muškarcima su dovoljne sekunde. Ono što je, takođe, interesantno jeste to da je ženski orgazam “dublji” i duži od muškog. Za razliku od muškog koji u proseku traje šest sekundi, ženski traje od deset do petnaest, a još jedna prednost mu je i u tome što može biti višestruk.

O čemu “razmišljamo” tokom orgazma?

Kako je istraživanje na pomenutom institutu pokazalo, tokom orgazma i kod muškaraca i kod žena dolazi do potpunog paralisanja čitavog nervnog sistema. U tački vrhunca, organizam je “zbunjen” količinom impulsa koje dobija sa svih strana, tako da se može reći da u trenutku najvećeg blaženstva u stvari ne razmišljamo ni o čemu. Ako postoji Nirvana, otkrivate je upravo tada.

Orgazam od početka do kraja

Dve minute pre samog orgazma intenzivira se moždana aktivnost u centrima odgovornim za regulaciju osećaja gladi i žeđi. One mikro sekunde pre nego dostignete vrhunac, deo po deo budi se celo telo, što sve kulminira aktiviranjem osetljive moždane opne koja prima informacije od ostalih delova tela i talamusa.

U trenutku samog orgazma aktiviraju se preostali centri u mozgu, što kulminira aktiviranjem centara za emocije i hipotalamusa koji reguliše telesnu temperaturu, glad, žeđ i umor.

Nakon stanja apsolutne napetosti sledi maksimalno opuštanje tela i naravno — cigareta.

A vi ste mislili da je to SAMO ORGAZAM?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Comments are closed.