Prosize kapsule

Razglednica stigla posle 95 godina, na pogrešnu adresu

Razglednica jednog vojnika iz Prvog svetskog rata koju je poslao pre nego što je poslat na front, konačno je stigla ali na pogrešnu adresu.

19-godišnji Alfer Artur pisao je sestri Elen zvanoj Neli u januaru 1916. iz svog kampa u Istočnom Saseksu, dan pre nego što će ga poslati u Francusku. U razglednici joj je rekao da je nije zaboravio, poručivši joj da mu nekada piše. Međutim, razglednica nije stigla do osobe kojoj je namenjena, a to nisu znali ni Alfred koji je preminuo dve godine kasnije, ni njegova sestra koja je živela do 1964.

Ne samo da je bratovljev pozdrav sestri stigao sa 95 godina zakašnjenja, već je dospeo i na pogrešnu adresu – kod komšinice Lore Blič u Norviču, koja nije mogla da veruje kada je ugledala pristiglu poštu.

„Prvo nam je bilo smešno što je Kraljevskoj pošti trebalo 95 godina da dostavi razglednicu, i to na podrešna vrata. Ali kada smo je pročitali, savladale su nas emocije,“ rekla je 61-godišnja Loren, koja je pronašla dvoje Alfredovih rođaka, Brajana Bakstona (68) i Anđelu Finč i dala im razglednicu.

„Neverovatno i tako tužno. Žao mi je Neli, bili su bliski a nikada se nije čula sa njim. Ali drago mi je da je ovo konačno stiglo njenoj porodici,“ rekao je Brajan novinarima.

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Comments are closed.