Prosize kapsule

Brijanje lica sa aknama

Osetljiva koža lica može biti veoma problematična kada je reč o tretmanima lica poput brijanja. Ne, svi, ali većina muškaraca tokom puberteta i tinejdžerskih godina ima velike muke sa bubuljicama na licu. Ponekad, te muke ne prođu ni kada nas prođu lude godine, a krvave scene iz Tarantinovih filmova ništa su u poređenju sa time kako izgleda vaše lice, ali i kupatilo nakon brijanja. Kako obrijati lice prepuno bubuljica? Evo nekoliko saveta…

Standardna procedura za brijanje lica sa osetljivom kožom

1. Brijanju pristupiti nakon tuširanja ili umivanja toplom vodom, nikako pre.

2. Pre brijanja, na licu držati topao peškir kako bi brada smekšala, a pore se otvorile.

3. Pre brijanja, a posle “toplog tretmana” na lice naneti neki umirujući gel ili ulje za pre brijanja koji će dodatno opustiti dlaku.

4. Lice dobro oprati kako bi ste uklonili svu zaostalu prljavštinu i prirodna ulja vaše kože. Najbolje je praktikovati piling lica jednom nedeljno.

5. Za brijanje uvek koristiti nov, ili makar čist žilet, obavezno oštar. Da li ćete koristiti žilet sa dvostrukom ili trostrukom oštricom zavisi isključivo od toga koliko temeljno želite da se obrijete. Mnogi muškarci koji imaju osetljivu kožu koriste trostruku oštricu iako ona dlaku seče dublje, pa samim tim skida i veći sloj kože.

6. Uvek se brijete kratkim potezima uz liniju kojom dlaka raste, ne protiv. Nakon svakog poteza, žilet ispirajte toplom vodom.

7. Istu površinu nemojte prelaziti više od dva puta, jer su moguće iritacije kože.

8. Nakon brijanja lice umijte hladnom vodom kako bi se pore zatvorile i onemogućile infekcije.

9. Sredstva za posle brijanja ne trebaju da sadrže alkohol. Bolje birajte ona koja sadrže prirodne umirujuće elemente, poput aloje, kamilice, čajevca, kantariona…

Brijanje lica sa bubuljicama

1. Standardna procedura kod brijanja lica sa osetljivom kožom.

2. Brijte se onih dana kada vam je lice manje upaljeno, odnosno kada akne nisu toliko aktivne.

3. Pre brijanja žiletom, dlaku prvo skratite trimerom, mašinicom ili makazama.

4. Dobro očistite lice − umivanje, piling, parenje lica…

5. Žiletom sa trostrukom oštricom prvo obrijte delove lica koji nisu prekriveni bubuljicama.

6. Kod delova sa bubuljicama, brijte se lagano, nežno prislanjajući oštricu uz bubuljicu, bez pritiska. Bubuljice će, bez obzira, verovatno pući, zato nastojte da budete što pažljiviji.

7. Ne koristite afteršejvove na bazi alkohola, jer ćete samo još više iziritirati već dovoljno osetljivu kožu. Bolje je da koristite kreme za posle brijanja, i to one sa dodatkom aloevere za osetljivu kožu.

8. U slučaju da se posečete ili raskrvarite bubuljicu, obavezno odmah isperite žilet i zaustavite krvarenje, kako se ne infekcija ne bi proširila dalje na lice.


©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Brijanje lica sa aknama

  1. Extra text sve pohvale, pogotovu ova prva slika…… xaxaxaxax LOL

  2. Slazem se u potpunosti sa navedenim instrukcijama i tvrdim iz iskustva da su od velike pomoci!Ali ja imam problem posle brijanja nakon nekog vremena npr.sutradan, kada krene ponovo barada imam osecaj da su mi dllake koje izbijaju veoma ostre i bodu me po vratu i u predelu donje vilice i tek tada krene upala,koristio sam i elektricne brijace jer sam mislio da me iritiraju zileti i brijaci,ili cak pena za brijanje!Moram da napomenem da se ne radi o bubuljicama koje su na povrsini koze nego o sitnim potkoznim koje svrbe i kada ih iscedim podsecaju na nekakve spiralice i dok ih cedis imas osecaj da im nema kraja! Molim za pomoc xD