Prosize kapsule

Prijavio se za mesto trenera jer je dobar u “Football Manageru”

Jedan zavisnik od menadžerske kompjuterske igrice “Football Manager 2005” odlučio je da, pošto se odlično pokazao kao trener u virtuelnom svetu, proba da trenira i pravi fudbalski klub.

Zato je Džon Boalo (25), kada je engleski prvoligaš Midlsbro ostao bez Stiva Meklarena, poslao poduže pismo predsedniku Midlsbroa Stivu Gibsonu, u kojem se preporučio na osnovu uspeha postignutih u ’Football Manageru’, a vrlo brzo dobio je odgovor iz uprave kluba.

Prijava za posao Džona Boaloa:

“Dragi gospodine Gibson,

pišem vam u vezi s otvorenim radnim mestom za menadžera u vašem klubu. Bio bih jako zahvalan ako biste razmislili o mojoj biografiji dok tražite novog trenera. Osećam da je ovo idealan posao za mene, imajući u vidu moj entuzijazam i iskustvo.

Taktička strana fudbala vrlo mi je bitna što sam pokazao u “Football Manageru 2005”. Vodio sam ekipu Nunton Borou, Kijevo, Kalmar, Donkaster, čak i Čelzi. Iako, iskustvo u Kjevu nije mi baš bilo sjajno. Tamo sam dobio otkaz. Mislim da sam u svim ostalim klubovima sjajno vodio posao. Nunton samo odveo u ligu više, švedsku ligu sam osvojio s Kalmarom, a igrao sam lige i kupove i tako stekao iskustva u dovođenju igrača, skautiranju, taktikama…

Ako biste me uzeli za trenera, možda i najveća prednost bila bi moja potraživanja. Naime, pristao bih da radim za platu od 80.000 funti godišnje, što je zaista realno s obzirom na ostale plate u svetu.

Slobodan sam za intervju i radujem se vašem odgovoru.

Vaš,

Džon Boalo.

Odgovor predsednika Stiva Gibsona:

Dragi Džone,
Hvala Vam što ste se prijavili za mesto menadžera u našem klubu.
Vi ste izvrstan kandidat, ali nakon intenzivnog razmišljanja, odlučili smo da vam nećemo ponuditi posao. Mislimo da bi kod nas proveli jako kratko vreme jer bi ubrzo svi veliki evropski klubovi želeli da vas dovedu.

Počastvovani smo što nam se javio neko vašeg renomea.

S poštovanjem,

Stiv Gibson, predsednik kluba

Izvor: SrbijaNet.rs

Slični tekstovi

Ostavite komentar