Prosize kapsule

Šta je to fleksiseksualnost?

Od nedavno, u ovom našem svetu poremećenih principa, shvatanja i moralnih načela, ozvaničen je naziv za još jednu vrstu seksualnosti − fleksiseksualnost. Fleksiseksualke su žene heteroseksualne orijentacije koje povremeno imaju izlete u svet biseksualizma. Jednostavno rečeno − prikrivene lezbejke “sa duplim državljanstvom”.

Kako je nastala fleksiseksualnost?

Za fleksiseksualke karakteristično je to da iako vole muškarce ne prezaju od flerta sa ženama. Ipak, treba napraviti razliku između biseksualizma koji znači seksualnu privrženost ženama, i fleksiseksualizma u čijoj je osnovi eksperimentisanje bez nužne prethodne seksualne uzbuđenosti osobom istog pola.

Po mišljenju psihologa, fleksiseksualizam je plod savremene pop kulture i pogrešnog, ali agresivno nametljivog doživljavanja trendova. Te trendove nameću uzori mladih generacija, pa se na taj način formirao i fleksiseksualizam. “Rodonačelnici” ove seksualne orijentacije su zvezde poput Madone, Britni Spirs, Keti Peri, pa i Rijane koje svojim postupcima, nastupima, pa i pesmama flert žene sa ženom tretiraju kao nešto normalno i prirodno.

Ko su fleksiseksualke?

Do pre par godine na avanture sa istim polom bile su spremne uglavnom žene između 30 i 40 godina života. Danas je , zahvaljujući MTV trendovima, situacija nešto drugačija. Tako je u američkim srednjim školama zabeležen sve veći devojaka koje su otvorene ka seksualnim iskustvima sa drugim devojkama, jer je to kul.

Razlika između fleksiseksualnosti i biseksualnosti?

Stručnjaci koji se već dugi niz godina bave ovim fenomenom u povoju, ukazuju na činjenicu da su žene, kada je reč o seksualnosti, mnogo složenije. Za razliku od muškaraca koji mogu biti isključivo heteroseksualni, biseksualni ili homoseksualni, žene mogu biti i fleksiseksualne. Ovo tumačenje govori o tome da je žene koje pripadaju ovoj seksualnoj orijentaciji u stvari vole muškarce, a na seks sa ženama pristaju radi provokacije, ispunjenja seksualnih fantazija ili, pak, radi privlačenja pažnje. U svakom slučaju, ono što treba da se razjasni jeste da fleksiseksualke nisu lezbejke, već samo žene koje povremeno zalaze u ove vode.

Dakle momci, NIJE ŠIJA NEGO VRAT.


©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Šta je to fleksiseksualnost?

  1. Ovo tumačenje govori o tome da je žene koje pripadaju ovoj seksualnoj orijentaciji u stvari vole muškarce, a na seks sa ženama pristaju radi provokacije, ispunjenja seksualnih fantazija ili, pak, radi privlačenja pažnje …. bas sam to htio reci !