Prosize kapsule

Kako prići opušteno bilo kome?

Bilo da je reč o devojci koja ti se dopada, prijatelju, poslovnom partneru ili osobi koju, recimo, treba da intervjuišete, uvek postoji mala (ili veća) doza nesigurnosti i zadrške. kako nekome prići bez problema i ustezanja? Ovako.

Opusti telo

Prvi korak ka samouverenom i opuštenom prilasku jeste da opustite telo. Čak i da ste nesigurni poput slona u prodavnici stakla, vaše opušteno držanje daće vam samouveren izgled. Važno je samo da načinite taj prvi korak. Kada vas taj neko kome prilazite vidi u tom opuštenom i samouverenom izdanju i njemu će biti normalno da se postavi isto. Razoružajte ga svojom hrabrošću, pa makar ona bila i privid.

Kontakt očima

Ok, prvi korak jeste opušten hod. Sada njemu pridružite pogled pravo u oči osobe kojoj prilazite. Ne zverajte sa strane. Ciljajte tamo gde je vaš interes, i ne skrećite ga dok ne pređete lagano na korak broj tri, a to je…

Osmeh

Najbolji način da bilo kome priđete jeste sa osmehom. Naravno, ne preterujte sa keženjem. Dovoljan je blag, prijateljski osmeh koji za cilj ima da otopi led, ne da osoba kojoj prilazite pomisli da imate ozbiljan mentalni problem. Uz osmeh, gledajući sagovornika pravo u oči, kulturno mu stiskajući šaku (ni prejako, ni preslabo, uz dva do tri klimanja celim dlanom) recite ZDRAVO.

Pozdravljanje

SMS i email kultura odvikli su nas od lepih manira u razgovoru. Zaboravili smo na prefinjeno pozdravljanje i uvod u razgovor. Ne možete nekome prići i reći “Treba mi posao” ili “Sviđaš mi se”. Svaki prilazak započnite pozdravom. Jedno zdravo, ili dobar dan uz predstavljanje ili obično “Kako ste” ostaviće mnogo pozitivniji utisak nego da ste se ispreskakali sagovornika kao ulični razbojnik.

REZIME

Opusti telo.

Ciljaj pravo u oči.

Osmeh.

Zdravo!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar